ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Limani_Patra
Το Λιμάνι της Πάτρας. Πηγή: Shutterstock

Το Master Plan του Οργανισμού Λιμένος Πατρών στο Επιμελητήριο Αχαΐας

Οι εκπρόσωποι του επιμελητηρίου ενημερώθηκαν για το MASTERPLAN της λιμενικής ζώνης και για την προοπτική του έργου της μαρίνας Mega Yachts στην λιμενολεκάνη.

Το αναπτυξιακό σχέδιο και η μελέτη Διαχείρισης (Master Plan) του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ), θα παρουσιαστεί στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Στην συνέχεια, οι διοικήσεις των δύο φορέων σχεδιάζουν να προγραμματίσουν, από κοινού, συναντήσεις και συνεργασίες με κυβερνητικά στελέχη για την ταχύτερη υλοποίηση του έργου.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση που είχαν μέλη της διοίκησης του επιμελητηρίου με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠΑ Παναγιώτη Αναστασόπουλο, όπου συζητήθηκε εκτενώς το σχέδιο δημιουργίας μαρίνας μεγάλων σκαφών.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι του επιμελητηρίου ενημερώθηκαν για το MASTERPLAN της λιμενικής ζώνης και για την προοπτική του έργου της μαρίνας Mega Yachts στην λιμενολεκάνη μεταξύ της προβλήτας Αγίου Νικολάου και της προβλήτας Άστιγγος. Επίσης, έγινε αναλυτική ενημέρωση για το υδατοδρόμιο, τις υποδομές για κρουαζιέρα και τις προοπτικές της εμπορικής δραστηριότητας.

Όπως υπενθυμίζεται, για την μαρίνα Mega Yachts, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Πλάτων Μαρλαφέκας συναντήθηκε, πριν λίγες μέρες με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία, σύμφωνα με το επιμελητήριο, δεσμεύτηκε για την δαπάνη ποσού 10.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την υλοποίηση μαρίνας στην περιοχή.

Μετά και από αυτή την τελευταία εξέλιξη, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η διοίκηση του επιμελητηρίου, «δηλώνει την πλήρη συμπαράσταση του φορέα στους σχεδιασμούς του ΟΛΠΑ και έθεσε τις δυνάμεις του στην διάθεσή του για την υποστήριξη στις περαιτέρω ενέργειες που απαιτούνται».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Xiradakis-Pavlos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξηραδάκης: Στηρίζουμε το MOSES και τις «έξυπνες» εφαρμογές στα λιμάνια

Το MOSES στοχεύει στην ενίσχυση του ρόλου των θαλάσσιων μεταφορών μικρών αποστάσεων (SSS) στην ευρωπαϊκή αλυσίδα εφοδιασμού εμπορευματοκιβωτίων, αναπτύσσοντας καινοτόμες τεχνολογίες και διαδικασίες.
Korkidis-EBEP
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κορκίδης: Αυτή τη περίοδο το παγκόσμιο εμπόριο έχει ανάγκη από ηρεμία

H μηνιαία διέλευση καθαρού φορτίου από το Σουέζ είναι άνω των 100 εκατ. τόνων πλήττοντας, πρωτίστως, το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου, τον Πειραιά, που υποδέχεται εβδομαδιαίως 50.000 κοντέινερς διερχόμενα από το Σουέζ.
traino-sididromos-erga
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσπάθειες για την επανεκκίνηση της σύνδεσης Αθήνας – Θεσσαλονίκης

Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα για τις σιδηροδρομικές υποδομές ο κ. Ιωάννης Ξιφαράς τόνισε πως αναμένονται 530 νέες προσλήψεις, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη για μεταφορά τεχνογνωσίας σε νέα στελέχη, μία διαδικασία που «πάγωσε» κατά τη διάρκεια της κρίσης.
businessdaily-Kamarinakis-Limani-Elefsina
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καμαρινάκης: Η κυβερνοασφάλεια κορυφαία πρόκληση για τους λιμένες της ΕΕ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας (Ε.ΛΙΜ.Ε.) τόνισε την σημασία της προστασίας και ασφάλειας του ψηφιακού περιβάλλοντος στους λιμένες.