ΓΔ: 1376.4 -0.34% Τζίρος: 24.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:10:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Κατρίνης: Αναγκαία η παράταση στη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ καλεί τον αρμόδιο υπουργό να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε να συμβάλει στην ομαλή μετάβαση της αγοράς στη νέα εποχή.

Να επανεξετάσει την απόφασή του το υπουργείο Οικονομικών και να δώσει παράταση στη διασύνδεση των POS, λόγω των χιλιάδων περιπτώσεων που καθιστούν τεχνικά αδύνατη την ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου, ζητά με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης. 

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, «ενώ βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία, όπως ορίστηκε με την κοινή υπουργική απόφαση, συνεχίζουν να υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις στις οποίες σημειώνεται μεγάλη καθυστέρηση της αναβάθμισης των POS από τους παρόχους τους. Ακόμη, σε πολλές περιπτώσεις, εντοπίζονται δυσκολίες σύνδεσης και δικτύωσης των POS από τους προμηθευτές των ταμειακών μηχανών που προβαίνουν και στην τελική διασύνδεση, ενώ γίνεται σαφές ότι είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί από τους τεχνικούς ο μεγάλος όγκος επιχειρήσεων σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα».

Ο Μιχάλης Κατρίνης καλεί τον υπουργό Οικονομικών να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε να συμβάλει στην ομαλή μετάβαση της αγοράς στη νέα εποχή, επισημαίνοντας ότι τα τεχνικά και λειτουργικά κωλύματα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν για την καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας, ώστε αυτή να ορίζεται αφού έχει διασφαλιστεί ότι το σύνολο των παρόχων βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την υποστήριξη της συγκεκριμένης μεταρρύθμισης.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kostis Xatzidakis, Kostis Chatzidakis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: Καμία παράταση στη διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS

Ο υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τόνισε ότι το 90% επιχειρήσεων - επαγγελματιών έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία, ενώ τυχόν παράτασή της θα έθετε σε κίνδυνο κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.
pos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΕΘΟ: 255.000 επιχειρήσεις συνέδεσαν POS-ταμειακές ή έκλεισαν ραντεβού

Τις τελευταίες ημέρες ο ρυθμός των διασυνδέσεων έχει ενταθεί, καθώς ολοκληρώνονται περί τις 5.000 διασυνδέσεις ημερησίως. Με τους ρυθμούς αυτούς αναμένεται πως το έργο θα ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος.
pos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών: Τέλος χρόνου για δηλώσεις ραντεβού

H συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων, που είναι υπόχρεες διασύνδεσης των ταμειακών τους μηχανών με τα POS, είτε έχουν ολοκληρώσει τη διασύνδεση των συστημάτων τους είτε έχουν προγραμματίσει το ραντεβού με τον τεχνικό.
pos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση στη διασύνδεση POS-ταμειακών ζητά η ΕΣΕΕ

Επιπλέον ζητά παράταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας – που είχε οριστεί για τις αρχές Μαΐου, προκειμένου να έχουν οι επιχειρηματίες τον αναγκαίο χρόνο για να ανταπεξέλθουν στις πολλαπλές απαιτήσεις της λειτουργικής μετάβασης.