ΓΔ: 1406.91 -2.19% Τζίρος: 127.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
masoutis
Φώτο: Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιάννης Μασούτης

ΚΕΕΕ: Ανάγκη για άμεση μείωση των προμηθειών από τις τράπεζες

Η Ένωση ζητά άμεση μείωση του κόστους των ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών των επιχειρήσεων, για τις οποίες οι τράπεζες χρεώνουν υπέρμετρα για υπηρεσίες που θα μπορούσαν να παρέχονται άνευ αντιτίμου.

Την ελαχιστοποίηση των τραπεζικών προμηθειών ζητεί, μεταξύ άλλων, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, με επιστολή την οποία κατέθεσε στον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη.

Όπως τονίζεται την επιστολή, η ΚΕΕΕ ζητά άμεση μείωση του κόστους των ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών των επιχειρήσεων, για τις οποίες οι εμπορικές τράπεζες χρεώνουν υπέρμετρα για υπηρεσίες οι οποίες θα μπορούσαν να παρέχονται άνευ αντιτίμου ή με μικρό/συμβολικό τίμημα.

Η ΚΕΕΕ θεωρεί ότι ο περιορισμός της χρήσης μετρητών αποτελεί αναμφίβολα μία θετική εξέλιξη για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας, την ενίσχυση της διαφάνειας και την πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής. Ωστόσο, ένα ζήτημα που προβληματίζει ολοένα και συχνότερα τις χιλιάδες επιχειρήσεις – μέλη της ΚΕΕΕ, είναι η επιβάρυνση αρκετών από αυτές τις συναλλαγές με τραπεζικές κρατήσεις, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις κρίνονται υπερβολικές, για παράδειγμα κατά την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών με τη χρήση POS.

«Ζητάμε να επανεξεταστεί το ύψος των τραπεζικών προμηθειών, ιδιαίτερα να ελαχιστοποιηθεί η επιβάρυνση των αγορών που γίνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω POS, με την πρόβλεψη ενιαίου ύψους κράτησης για τις ΜμΕ, αλλά και να καταργηθούν πλήρως οι εναπομείνασες τραπεζικές προμήθειες στο πλαίσιο οποιασδήποτε συναλλαγής προς υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου τομέα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Ιωάννης Μασούτης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

masoutis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μασούτης: Τα προγράμματα ενίσχυσης των ΜμΕ χρειάζονται ενίσχυση

Η ΚΕΕΕ ζητάει να δοθεί μία εύλογη παράταση στα προγράμματα ΕΣΠΑ, όπως επίσης και αν όχι να αυξηθούν, έστω να υλοποιηθούν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις ενημέρωσης των ενδιαφερόμενων.
masoutis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μασούτης: Αισιόδοξες οι επιχειρήσεις, να ληφθούν μέτρα για τον πληθωρισμό

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων αναφερόμενος στο «Βαρόμετρο της ΚΕΕΕ» τόνισε ότι πρέπει να συνεχίσει η κυβέρνηση τις μεταρρυθμίσεις που διευκολύνουν το επενδυτικό περιβάλλον.
keee serres synedriasi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκθεση Serexpo 2023: Συνεδρίαση της ΚΕΕΕ στο Επιμελητήριο Σερρών

Κατά τα εγκαίνια και τη συνεδρίαση της διευρυμένης διοικητικής επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, ο πρόεδρος της, κ. Ιωάννης Μασούτης,  αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Σερρών, κ. Αθανάσιο Μαλλιαρά.