ΓΔ: 1404.11 -0.20% Τζίρος: 85.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
pao podosfairo
φώτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΑΟ: Μεγάλη αύξηση κεφαλαίου, θέλει να αντλήσει 19,1 εκατ. ευρώ

Το ποσό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο επί ημερών Γιάννη Αλαφούζου στην ΠΑΕ, μετά τα 20 εκ. ευρώ στην αύξηση της 10ης Ιουλίου 2018.

Η διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προσκάλεσε τους μετόχους σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 5 Ιουνίου (11:00), με μόνο θέμα την προκήρυξη νέας αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 19,1 εκ. ευρώ. Το ποσό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο επί ημερών Γιάννη Αλαφούζου στην ΠΑΕ, μετά τα 20 εκ. ευρώ στην αύξηση της 10ης Ιουλίου 2018. Τότε είχε καλυφθεί το ποσό των 17.441.847,60 ευρώ με καταβολή μετρητών, ποσό που αφορούσε σε εξόφληση των δανείων της ΠΑΕ.

Παρακάτω η πρόσκληση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

των Μετόχων σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου και του Καταστατικού της Εταιρείας, καλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι της Εταιρείας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 05η του μηνός Ιουνίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00π.μ. στα γραφεία της Εταιρείας επί της Λεωφόρου Πεντέλης 13, Βριλήσσια, προς συζήτηση και λήψη αποφάσεως στο παρακάτω μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:

1) Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας μέχρι του ποσού των 19.100.000,10 ευρώ με καταβολή μετρητών στον ειδικό λογαριασμό της εταιρείας ή εάν το ποσό δεν καταβληθεί στον ειδικό λογαριασμό, με κατάθεση οποιουδήποτε ποσού σε οποιοδήποτε λογαριασμό της εταιρείας που δαπανήθηκε για τους σκοπούς της εταιρείας και με συμψηφισμό χρέους της εταιρείας προς τον καταβάλλοντα εισφορά με έκδοση νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 7 του Καταστατικού της Εταιρείας.

Κάθε μετοχή δίνει δικαίωμα μίας ψήφου. Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό, οι κ.κ. Μέτοχοι καλούνται σε Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, που θα λάβει χώρα τη 12η Ιουνίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00 π.μ. στην έδρα της εταιρείας και στα γραφεία της επί της Λεωφόρου Πεντέλης αρ. 13, Βριλήσσια, για συζήτηση και λήψη απόφασης επί του ιδίου ως άνω θέματος ημερήσιας διάταξης χωρίς δημοσίευση νεότερης πρόσκλησης.

Οι κ.κ. μέτοχοι που επιθυμούν να μετάσχουν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 05ης Ιουνίου 2024 ή στην επαναληπτική συνεδρίαση αυτής στις 12 Ιουνίου 2024 οφείλουν να καταθέσουν τις μετοχές τους στο Ταμείο της Εταιρείας ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε Τράπεζα στην Ελλάδα και να υποβάλουν τα αποδεικτικά έγγραφα κατάθεσης, καθώς και τα τυχόν έγγραφα νομιμοποίησης αντιπροσώπων στα γραφεία της Εταιρίας πέντε (5) τουλάχιστον μέρες πριν από την ημερομηνία συνεδρίασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Football, Podosfairo
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με ψηφιακό εισιτήριο μέσω του Gov.gr Wallet η είσοδος στα γήπεδα

Οι Βρούτσης και Παπαστεργίου ενημερώθηκαν για τις προετοιμασίες των ΠΑΕ, ώστε με το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου όλοι οι φίλαθλοι να ταυτοποιούν το απλό εισιτήριό τους, μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ετοιμότητα του ΕΚΑΒ για την υγειονομική κάλυψη στον τελικό της UEFA

Στην ευρύτερη περιοχή διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα θα επιχειρούν, πέντε ασθενοφόρα οχήματα, δύο Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) καθώς και τέσσερις μοτοσικλέτες της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του ΕΚΑΒ.
aggelopoulou-daskalaki, ellada 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Αγγελοπούλου: Η Ελλάδα με τους Ολυμπιακούς του 2004 μπήκε στον χάρτη

«Κερδίσαμε μεγάλη εθνική αυτοπεποίθηση, που δεν χάνεται ποτέ. Κερδίσαμε ολυμπιακές υποδομές. Χιλιάδες άνθρωποι εκπαιδεύτηκαν. Με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε όλους τους τομείς. Όλα αυτά είναι εδώ», σημείωσε η κ. Αγγελοπούλου.
police-astynomia-nea-smyrni
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερες από 400 προσαγωγές για την δολοφονία του Γ. Λυγγερίδη

«Προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 158 μέλη, τα οποία, τουλάχιστον από το 2019, τελούσαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις» είπε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Δημήτρης Μάλλιος.