ΓΔ: 2586.41 -0.61% Τζίρος: 72.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:01:38
Φωτο: Shutterstock

ΥΠΑ: Άνοδο 12,2% στην επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια το α' τετράμηνο

Το σύνολο των επιβατών το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2024 έφτασε τα 12.586.931, έναντι 11.223.043 επιβατών το αντίστοιχο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου του 2023.

Aύξηση 12,2% εμφάνισε η διακίνηση επιβατών και 6,4% η κίνηση αεροσκαφών στο σύνολο των αεροδρομίων της χώρας, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) το α' τετράμηνο 2024.

Συγκεκριμένα η άνοδος (+)12,2% σε σχέση με πέρυσι προκύπτει στην επιβατική κίνηση Ιανουάριο - Απρίλιο 2024 για το σύνολο των αεροδρομίων της χώρας που διεξάγονται εμπορικές πτήσεις (39 αεροδρόμια: 24 ΥΠΑ, 14 FRAPORT GREECE, ΔΑΑ). Αναλυτικότερα, το σύνολο των επιβατών το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2024 έφτασε τα 12.586.931, έναντι 11.223.043 επιβατών το αντίστοιχο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου του 2023.

Από τα 24 αεροδρόμια διαχείρισης ΥΠΑ, το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» ήταν αυτό που για τον Απρίλιο του 2024 διακίνησε τον μεγαλύτερο αριθμό επιβατών σημειώνοντας αύξηση στις αφίξεις επιβατών εσωτερικού κατά (+)13,7% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2023. Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο 2024 οι αφίξεις επιβατών εσωτερικού στο Ηράκλειο ήταν 69.628, ενώ πέρυσι τον Απρίλιο ήταν 61.240 επιβάτες. Στο σύνολο επιβατών εσωτερικού και εξωτερικού (αναχωρήσεις και αφίξεις) το αεροδρόμιο Ηρακλείου διακίνησε φέτος τον Απρίλιο 487.303 επιβάτες, έναντι 468.324 επιβατών πέρυσι.

Όσον αφορά τον αριθμό κινήσεων αεροσκαφών (αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών εσωτερικού και εξωτερικού) στο 1ο τετράμηνο του 2024 για το σύνολο των 39 αεροδρομίων της χώρας, των οποίων τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας ασκεί η ΥΠΑ, σημειώθηκε αύξηση (+)6,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου του 2023. Ειδικότερα το 1ο τετράμηνο του 2024 πραγματοποιήθηκαν 108.623 πτήσεις, έναντι 102.079 πτήσεων το 1ο τετράμηνο του 2023.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Χούθι: Επιθέσεις σε πετρελαϊκές και αεροδρόμια στη Σαουδική Αραβία

Οι Χούθι της Υεμένης υποστηρίζουν ότι επιτέθηκαν σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και αεροδρόμια στη Σαουδική Αραβία, συμπεριλαμβανομένων σημείων στη Γιανμπού, Ριάντ, Νταμάμ και άλλων. Μέχρι στιγμής, η Σαουδική Αραβία δεν έχει σχολιάσει.
Ουρανοξύστες Ριάντ Σαουδική Αραβία
ΔΙΕΘΝΗ

Το κλείσιμο του αεροδρομίου του Ριάντ πλήττει οικονομία και επενδύσεις

Η αναστολή λειτουργίας του διεθνούς αεροδρομίου Ριάντ μετά τα φονικά πλήγματα δημιουργεί αβεβαιότητα σε διεθνείς εκδηλώσεις, όπως το «Νταβός της Ερήμου», και προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις σε επιχειρήσεις και κατοίκους.
Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε δεκάδες εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία

Ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι οι Χούθι εντείνουν επιθέσεις σε σαουδαραβικά αεροδρόμια, λιμάνια και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, αυξάνοντας τον κίνδυνο για κρίσιμες υποδομές της χώρας.
Fraport Μακεδονία αεροδρόμιο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Fraport Greece: Αύξηση 4,2% στην επιβατική κίνηση τον Σεπτέμβριο

Στα 5,7 εκατ. ανήλθε η επιβατική κίνηση στα 14 αεροδρόμια της Fraport Greece τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας αύξηση 4,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2025. Η διεθνής κίνηση αυξήθηκε κατά 4,2%, ενώ ιδιαίτερα ισχυρή ήταν η άνοδος από τις αγορές της Μέσης Ανατολής.
Επιβατικό αεροσκάφος απογείωση
ΔΙΕΘΝΗ

Η Etihad και η Qatar Airways ακυρώνουν πτήσεις από/προς Σαουδική Αραβία

Η Etihad και η Qatar Airways ανέστειλαν προσωρινά τις πτήσεις προς Ριάντ, Νταμάμ και Τζέντα λόγω της περιφερειακής αναταραχής και των επιθέσεων που κλιμακώνονται στη Σαουδική Αραβία. Η απαγόρευση ισχύει τουλάχιστον έως 19 Οκτωβρίου.