ΓΔ: 1447.81 0.06% Τζίρος: 8.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:36:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
masoutis
Φώτο: Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιάννης Μασούτης

ΚΕΕΕ: Ο πληθωρισμός επηρεάζει επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος αναφέρεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που ψηφίστηκε στη Βουλή. Όπως τονίζει τα μέτρα δεν επαρκούν.

Τα υψηλά ενοίκια, οι αυξήσεις στα καύσιμα και σε ορισμένες κατηγορίες τροφίμων δημιουργούν, παρά τα στοχευμένα μέτρα της κυβέρνησης, συνθήκες αδυναμίας κάλυψης βασικών αναγκών σε νοικοκυριά, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν σοβαρά προβλήματα ανταγωνισμού, κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτά τονίζονται σε ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).

Από την Ολομέλεια της Βουλής ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για «την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και την ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήττονται από φυσικές καταστροφές». Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, διατάξεις οι οποίες έχουν ως στόχο - όπως αναφέρεται - την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή, μέσα από τη θέσπιση μηχανισμών για την ενημέρωση των τιμών, την αντιμετώπιση της πρακτικής των πλασματικών ανακοινώσεων μείωσης τιμών και την πρόβλεψη των αρμόδιων ελεγκτικών φορέων για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων και προσωρινών μέτρων. Ωστόσο, τα μέτρα δεν επαρκούν.

«Απαιτούνται πολιτικές μόνιμες και ουσιαστική παρέμβαση της πολιτείας σε κλάδους της οικονομίας πρωτογενώς όπως στα τρόφιμα, τα ενοίκια και τα καύσιμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο πληθωρισμός τον Απρίλιο κυμάνθηκε στο 3,1%» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Ιωάννης Μασούτης.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xristos dimas kainotomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δήμας: Επιδιώκουμε να μπει τέλος σε παθογένειες στη λειτουργία της οικονομίας

Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, xαιρέτησε τη διευρυμένη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στη διήμερη εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κορινθίας.
masoutis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΕΕΕ: Ανάγκη για άμεση μείωση των προμηθειών από τις τράπεζες

Η Ένωση ζητά άμεση μείωση του κόστους των ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών των επιχειρήσεων, για τις οποίες οι τράπεζες χρεώνουν υπέρμετρα για υπηρεσίες που θα μπορούσαν να παρέχονται άνευ αντιτίμου.
masoutis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μασούτης: Τα προγράμματα ενίσχυσης των ΜμΕ χρειάζονται ενίσχυση

Η ΚΕΕΕ ζητάει να δοθεί μία εύλογη παράταση στα προγράμματα ΕΣΠΑ, όπως επίσης και αν όχι να αυξηθούν, έστω να υλοποιηθούν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις ενημέρωσης των ενδιαφερόμενων.
masoutis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μασούτης: Αισιόδοξες οι επιχειρήσεις, να ληφθούν μέτρα για τον πληθωρισμό

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων αναφερόμενος στο «Βαρόμετρο της ΚΕΕΕ» τόνισε ότι πρέπει να συνεχίσει η κυβέρνηση τις μεταρρυθμίσεις που διευκολύνουν το επενδυτικό περιβάλλον.