ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:23:18 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον Γιώργο Προβόπουλο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών θα καταθέσει στη μνήμη του εκλιπόντος δωρεά ποσού 5.000 ευρώ, στον φορέα ή οργανισμό που θα επιλέξει η οικογένεια του.

Ο Γιώργος Προβόπουλος «αφήνει ένα μεγάλο κενό στη σύγχρονη οικονομική ιστορία του τόπου», αναφέρει σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή της η Ελληνική Ένωση Τραπεζών. Επισημαίνει ότι επωμίστηκε και διαχειρίστηκε με απόλυτη επιτυχία τις επιπτώσεις της σοβαρής δημοσιονομικής κρίσης χρέους στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο έργο του.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών έχει ως εξής:

«Με βαθιά θλίψη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών αποχαιρετάει τον Γεώργιο Προβόπουλο, και εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο Γεώργιος Προβόπουλος υπηρέτησε με υποδειγματική αφοσίωση και αποτελεσματικότητα την εθνική οικονομία, αλλά και το ίδιο το τραπεζικό της σύστημα. Η στέρεα οικονομική του γνώση, η σημαντική του εμπειρία στα δημόσια οικονομικά, και η ευδόκιμη θητεία του σε ανώτερες διοικητικές θέσεις στον ιδιωτικό τραπεζικό κλάδο, ήταν τα εφόδια που του επέτρεψαν να επωμιστεί και να διαχειριστεί με απόλυτη επιτυχία τις επιπτώσεις της σοβαρής δημοσιονομικής κρίσης χρέους στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (2008-2014). Ο  Γεώργιος Προβόπουλος εξασφάλισε τα δύσκολα χρόνια της κρίσης την αναγκαία για την Ελληνική Οικονομία και το τραπεζικό της σύστημα ρευστότητα και σταθερότητα στην ευρωζώνη, και εργάστηκε σκληρά για να ανταπεξέλθει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στους τότε κλυδωνισμούς.  Ο εκλιπών αφήνει ένα μεγάλο κενό στην σύγχρονη οικονομική ιστορία του τόπου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών θα καταθέσει στη μνήμη του εκλιπόντος δωρεά ποσού 5.000 ευρώ, στον φορέα ή οργανισμό που θα επιλέξει η οικογένεια του».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΕΤ: Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών λόγω του Πάσχα των Καθολικών

Ανοιχτές θα είναι οι τράπεζες στις 29 Μαρτίου και την 1η Απριλίου, όμως λόγω της γιορτής του Πάσχα των Καθολικών δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν όλες οι διατραπεζικές συναλλαγές.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντικό αποτύπωμα των ελληνικών τραπεζών σε κοινωνία και οικονομία το 2023

Οι δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των τραπεζών και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και η στήριξη των δανειοληπτών και η προστασία των καταναλωτών δύο από τους άξονες της Ένωσης.