ΓΔ: 2099.35 0.78% Τζίρος: 161.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Τράπεζα
Φωτο: Είσοδος Τράπεζας. Creidt: Shutterstock

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον Γιώργο Προβόπουλο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών θα καταθέσει στη μνήμη του εκλιπόντος δωρεά ποσού 5.000 ευρώ, στον φορέα ή οργανισμό που θα επιλέξει η οικογένεια του.

Ο Γιώργος Προβόπουλος «αφήνει ένα μεγάλο κενό στη σύγχρονη οικονομική ιστορία του τόπου», αναφέρει σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή της η Ελληνική Ένωση Τραπεζών. Επισημαίνει ότι επωμίστηκε και διαχειρίστηκε με απόλυτη επιτυχία τις επιπτώσεις της σοβαρής δημοσιονομικής κρίσης χρέους στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο έργο του.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών έχει ως εξής:

«Με βαθιά θλίψη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών αποχαιρετάει τον Γεώργιο Προβόπουλο, και εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο Γεώργιος Προβόπουλος υπηρέτησε με υποδειγματική αφοσίωση και αποτελεσματικότητα την εθνική οικονομία, αλλά και το ίδιο το τραπεζικό της σύστημα. Η στέρεα οικονομική του γνώση, η σημαντική του εμπειρία στα δημόσια οικονομικά, και η ευδόκιμη θητεία του σε ανώτερες διοικητικές θέσεις στον ιδιωτικό τραπεζικό κλάδο, ήταν τα εφόδια που του επέτρεψαν να επωμιστεί και να διαχειριστεί με απόλυτη επιτυχία τις επιπτώσεις της σοβαρής δημοσιονομικής κρίσης χρέους στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (2008-2014). Ο  Γεώργιος Προβόπουλος εξασφάλισε τα δύσκολα χρόνια της κρίσης την αναγκαία για την Ελληνική Οικονομία και το τραπεζικό της σύστημα ρευστότητα και σταθερότητα στην ευρωζώνη, και εργάστηκε σκληρά για να ανταπεξέλθει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στους τότε κλυδωνισμούς.  Ο εκλιπών αφήνει ένα μεγάλο κενό στην σύγχρονη οικονομική ιστορία του τόπου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών θα καταθέσει στη μνήμη του εκλιπόντος δωρεά ποσού 5.000 ευρώ, στον φορέα ή οργανισμό που θα επιλέξει η οικογένεια του».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο IRIS σε υπολογιστή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έμποροι Πειραιά: Αίτημα για ανώτατο όριο 0,5% στις προμήθειες POS και IRIS

Οι έμποροι του Πειραιά ζητούν ανώτατο όριο 0,5% στις προμήθειες POS και IRIS, επισημαίνοντας ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις επιβαρύνονται υπέρμετρα από τις τραπεζικές χρεώσεις και τα πάγια έξοδα.
Ζωγράφειο Λύκειο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Οι ελληνικές τράπεζες στηρίζουν το Ζωγράφειο Λύκειο με δωρεά 800.000 ευρώ

Με δωρεά 800.000 ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση και αντισεισμική θωράκιση του ιστορικού Ζωγραφείου Λυκείου στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Τράπεζες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δωρεάν πρόγραμμα χρηματοοικονομικού εγγραμματισμού από την ΕΕΤ για ΜμΕ

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) μέσω του Ελληνικού Τραπεζικού Ινστιτούτου (ΕΤΙ) προσφέρει δωρεάν online πρόγραμμα 4 ωρών για ΜμΕ, ενισχύοντας γνώσεις σε χρηματοδότηση, διαχείριση, ασφάλιση και αγορά.
Γιώργος Ζαννιάς ομιλία
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η αλλαγή σκυτάλης στην Ένωση Τραπεζών και η μεταγραφή του ομίλου Κοπελούζου

Ο Γ. Ζανιάς θα αναλάβει πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, το μυστικό της επιτυχίας της Cenergy, οι λανθασμένες μετρήσεις ρεύματος, στον όμιλο Κοπελούζου Ν. Αθανασούλιας.