ΓΔ: 1404.11 -0.20% Τζίρος: 85.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Γιώργος Ζανιάς, Eurobank
Φωτο: Γιώργος Ζανιάς, πρόεδρος Eurobank. ΑΠΕ

Eurobank: Καθοριστική η συμβολή Προβόπουλου στην σταθεροποίηση των τραπεζών

Στην καθαρή σκέψη και την αποφασιστικότητά του στις πιο σκοτεινές φάσεις της οικονομίας αναφέρθηκαν σε κοινή τους δήλωση ο πρόεδρος του ΔΣ της Eurobank Γιώργος Ζανιάς και ο CEO της Τράπεζας Φωκίων Καραβίας.

Σε δήλωσή τους με αφορμή τον θάνατο του πρώην διοικητή της ΤτΕ Γιώργου Προβόπουλου, ο πρόεδρος του ΔΣ της Eurobank Γιώργος Ζανιάς και ο CEO της Τράπεζας Φωκίων Καραβίας, τόνισαν πως: 

«Ο Γιώργος Προβόπουλος κατέλαβε υψηλά αξιώματα και τα τίμησε πάντοτε στο έπακρο. Ως ακαδημαϊκός δάσκαλος διακρίθηκε για την ευρυμάθεια και την επιστημονική του εμβρίθεια. Αναδείχθηκε σε κορυφαίες θέσεις στο τραπεζικό σύστημα, τις οποίες υπηρέτησε με συνέπεια και  αίσθημα ευθύνης. Προπάντων, όμως, ως δημόσιος λειτουργός κλήθηκε να διαχειριστεί την πιο δύσκολη και κρίσιμη συγκυρία για τις τράπεζες, την ελληνική οικονομία και τη χώρα. Από τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας είχε καθοριστική συμβολή στη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος και την έναρξη της πορείας εξόδου της οικονομίας από τη στενωπό της κρίσης. Η καθαρή σκέψη και η αποφασιστικότητά του στις πιο σκοτεινές φάσεις της, ανέδειξε το χαρακτήρα και την ξεχωριστή προσωπικότητά του.

Για τον όμιλο της Eurobank αποτέλεσε ξεχωριστή τιμή ότι αποδέχθηκε την πρόσκληση να συνεχίσει την προσφορά του από τη θέση του Προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της Postbank στη Βουλγαρία. Για εμάς, που είχαμε το προνόμιο να τον γνωρίσουμε από κοντά και την τύχη να συνεργαστούμε μαζί του, για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, με το οποίο ταύτισε τη διαδρομή του, αλλά και για το δημόσιο βίο η απώλειά του προξενεί βαθιά οδύνη και αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Zanias, Eurobank
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζαννιάς (Eurobank): Η ελληνική οικονομία είναι ακόμη πίσω σε επενδύσεις

«Η κρίση της προηγούμενης δεκαετίας οφείλεται στο λάθος αναπτυξιακό υπόδειγμα που ακολουθήθηκε και στηριζόταν κύρια στην κατανάλωση, σε σημαντικό βαθμό εισαγόμενων προϊόντων, με δανεικά κράτους και ιδιωτών» είπε ο κ. Ζαννιάς.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΧΣ: Ενδιαφέρον από σοβαρούς επενδυτές για τις μετοχές των τραπεζών

Σε γεύμα με αφορμή την αποχώρηση του ΤΧΣ από τη Eurobank, ο επικεφαλής του Ταμείου υπογράμμισε ότι το ενδιαφέρον οφείλεται στις θετικές εξελίξεις της οικονομίας και στις ισχυρές της προοπτικές ανάπτυξης.
Fysiko Aerio, Evropi, Eyropi, Europe, Natural Gas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαρύ κόστος από την ενεργειακή κρίση, επίδραση στο έλλειμμα ισοζυγίου

Αυξημένη κατανάλωση και «φουσκωμένες» τιμές στις εισαγωγές καυσίμων προκάλεσαν στο 11μηνο εκτίναξη των εισαγωγών αγαθών από τα 43,1 στα 58,4 δισ. ευρώ, ενώ μικρότερη ήταν η αύξηση των εξαγωγών, όπως τονίζει η Eurobank.
Xrimata, Money, Metrita, Cash, Metrita
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεπέρασαν τα 70 δισ. τα δάνεια που διαχειρίζονται οι servicers

Βάσει των στοιχείων της ΤτΕ, για τα υπό διαχείριση επιχειρηματικά δάνεια η αξία έφθασε στο επίπεδο των 22,9 δισ. ευρώ στο α' τρίμηνο, ενώ γι' αυτά των ελευθέρων επαγγελματιών διαμορφώθηκαν άνω των 9,1 δισ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 2,28 δισ. το ενεργητικό των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης

Η αξία των συνολικών τοποθετήσεων σε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων αυξήθηκε στα 728 εκατ. ευρώ, εξαιτίας της αύξησης των αποτιμήσεων των μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων τόσο των λοιπών χωρών της ζώνης του ευρώ όσο και των ελληνικών.