ΓΔ: 1447.79 0.06% Τζίρος: 4.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:00:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ETBA-Viotexniki-Stegi
Φωτο: ΕΤΒΑ

Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενισχύει τα μέτρα πυροπροστασίας στα επιχειρηματικά πάρκα

Η  ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ Α.Ε θα προβεί σε σειρά ενεργειών και συμπληρωματικών μέτρων πυροπροστασίας, που περιλαμβάνουν την αποψίλωση και καθαρισμό ξερών χόρτων, κ.α.

Σε ισχύ μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας θέτει η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε για  την έγκαιρη πρόληψη και την ενίσχυση της ασφάλειας τόσο των εγκατεστημένων επιχειρήσεων όσο και των κοινόχρηστων χώρων στα Επιχειρηματικά της Πάρκα, σύμφωνα και με τις πρόσφατες πυροσβεστικές διατάξεις (20/2023) που ανακοίνωσε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η  ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ Α.Ε θα προβεί σε σειρά ενεργειών και συμπληρωματικών μέτρων πυροπροστασίας, που περιλαμβάνουν την αποψίλωση και καθαρισμό ξερών χόρτων σε κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους, καθώς και επιθεώρηση και λειτουργικό έλεγχο όλων των υφιστάμενων μέσων πυροπροστασίας των κοινόχρηστων υποδομών για την πιστοποίηση της αποτελεσματικής  τους λειτουργίας. Επιπλέον, θα προχωρήσει στην απομάκρυνση από τα πεζοδρόμια και τους κοινόχρηστους χώρους όλων των  εύφλεκτων  υλικών, τα οποία θα τοποθετούνται σε ασφαλή μέρη, ενώ θα διανοιχτούν και αντιπυρικές ζώνες. Παράλληλα,  σε συνεργασία πάντα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, θα υπάρχουν διαθέσιμα οχήματα και εξοπλισμός κατάσβεσης.

Η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε, έχει γνωστοποιήσει αρμοδίως  όλες τις  νομοθετικές οδηγίες και υποχρεώσεις και στις εγκατεστημένες επιχειρήσεις με σκοπό να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από την πλευρά τους,  όπως αυτές ορίζονται από τις σχετικές διατάξεις. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά στο Κατσιμίδι: Ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα οι ριπές των ανέμων

Όλες οι δυνάμεις συντονίζονται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Στις 3 και 47 το μεσημέρι, εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την ενημέρωση των κατοίκων στις πλησιέστερες περιοχές της πυρκαγιάς.
businessdaily-Skertsos-Akis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Α. Σκέρτσος: Η ευημερία του Έβρου συνιστά υψηλή προτεραιότητα

Αναφορικά με τα ενεργειακά έργα στην Αλεξανδρούπολη ο κ. Σκέρτσος δήλωσε πως χάρη σ' αυτά μετατρέπεται η περιοχή σε ενεργειακό κόμβο της Ν.Α. Ευρώπης και σε βάθος χρόνου σε εξαγωγέα ενέργειας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 2,6 εκατ. η πρώτη αρωγή στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Οι δικαιούχοι που έλαβαν την πρώτη αρωγή, όπως τονίζει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, θα πρέπει να ακολουθήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία και να καταθέσουν σχετικό φάκελο στην περιφέρεια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποζημιώσεις ειδικού σκοπού 2,5 εκατ. σε 6.681 εργαζομένους

Οι πληρωμές αφορούν εργαζόμενους επιχειρήσεων, οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες των προηγούμενων μηνών. Τι θα γίνει με αυτούς που έχουν κάνει αίτηση αλλά δεν τους έχει καταβληθεί το ποσό.