ΓΔ: 2298.84 1.38% Τζίρος: 189.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
ΑΑΔΕ στην οθόνη
Χρήστης πληκτρολογεί σε λάπτοπ με την αρχική σελίδα της ΑΑΔΕ στην οθόνη.

Σφράγιση πρατηρίου καυσίμων από την ΑΑΔΕ για δύο χρόνια για νοθευμένα καύσιμα

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, ειδικό κλιμάκιο πραγματοποίησε δειγματοληψία στο πρατήριο, που βρίσκεται στον Γέρακα. Τα δείγματα ελέγχθηκαν από τη Χημική Υπηρεσία της ΑΑΔΕ, και βρέθηκε ότι το δείγμα πετρελαίου κίνησης ήταν νοθευμένο με πετρέλαιο ναυτιλίας σε ποσοστό 95%.

Στη σφράγιση πρατηρίου καυσίμων για δυο χρόνια προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, ειδικό κλιμάκιο πραγματοποίησε δειγματοληψία στο πρατήριο, που βρίσκεται στον Γέρακα. Τα δείγματα ελέγχθηκαν από τη Χημική Υπηρεσία της ΑΑΔΕ, και βρέθηκε ότι το δείγμα πετρελαίου κίνησης ήταν νοθευμένο με πετρέλαιο ναυτιλίας σε ποσοστό 95%.

Να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι υπάλληλοι του πρατηρίου παρακώλυαν το έργο των ελεγκτών, σπρώχνοντάς τους, αποσπώντας και απορρίπτοντας μέρος των δειγμάτων, που λήφθηκαν από εν λειτουργία αντλίες του πρατηρίου, μη επιτρέποντάς τους να σφραγίσουν τα υπόλοιπα δείγματα καυσίμων.

Μετά την επιβεβαίωση της νοθείας από τη Χημική Υπηρεσία της ΑΑΔΕ, χθες οι Τελωνειακοί ελεγκτές της Δίωξης Λαθρεμπορίου του 4ου Τελωνείου Πειραιά εκτελώντας την παραπάνω απόφαση με τη συνδρομή εννεαμελούς ένοπλης ομάδας της ΟΠΚΕ της ΕΛ.ΑΣ., προέβησαν στην σφράγιση της εγκατάστασης του παραπάνω πρατηρίου για δυο χρόνια. Ταυτόχρονα, κινήθηκαν οι διαδικασίες για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της επιχείρησης στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Το πρατήριο στον Γέρακα:

aade pratirio notheia

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψηφιακή φορολογία Ελλάδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξέχασες τη δήλωση; Την υποβάλει η εφορία και στη στέλνει μαζί με τα πρόστιμα

Η εφορία θα εντοπίζει φορολογούμενους που δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση, θα την υποβάλει η ίδια και στη συνέχεια θα τους κοινοποιεί το εκκαθαριστικό μαζί με τους φόρους, τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις.
Φορολογικός έλεγχος έγγραφων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Big Brother η ΑΑΔΕ θα παρακολουθεί σε 24ωρη βάση τι «κόβουν» οι ταμειακές μηχανές

Η ΑΑΔΕ θα παρακολουθεί σε 24ωρη βάση τις ταμειακές μηχανές με νέο λογισμικό που θα παραλάβει τον Ιούνιο, απαλλάσσοντας τους επαγγελματίες από την υποχρεωτική διαβίβαση των αποδείξεων.
Σφύρα δικαστηρίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δυόμισι μήνες προθεσμία για μείωση έως 75% των προστίμων της εφορίας

Τη δυνατότητα να μειώσουν τα πρόστιμα της εφορίας έως και 75%, έχουν οι φορολογούμενοι που υπέπεσαν σε φορολογικές παραβάσεις, εφόσον υποβάλλουν αίτημα στην Επιτροπή εξώδικης επίλυσης διαφορών μέχρι 23 Ιουλίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 7 Οκτωβρίου στο ΣτΕ οι ποινές για τη μη διαβίβαση αποδείξεων στην ΑΑΔΕ

Το ΣτΕ θα εκδικάσει στις 7 Οκτωβρίου την αναλογικότητα των προστίμων και κυρώσεων που επιβάλλονται, σε επιχειρήσεις όταν εκδίδουν αποδείξεις, αλλά δεν τις διαβιβάζουν στο myDATA.