ΓΔ: 1448.62 0.12% Τζίρος: 7.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:28:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Β. Κορκίδης: Ο πρωθυπουργός χτύπησε «καμπανάκι» στο κυβερνητικό επιτελείο

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ σημείωσε πως ο ήπιος ανασχηματισμός δεν εστιάζει στην αλλαγή κατεύθυνσης της κυβέρνησης, είτε προς τα δεξιά, είτε προς το κέντρο, αλλά απαντά στο ερώτημα πόση ακόμη διεύρυνση αντέχει και πόσους επισκέπτες χωράει το κυβερνών κόμμα.

Η κυβέρνηση μπορεί να τρέξει γρηγορότερα και να πετύχει περισσότερα, όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης, για τον ανασχηματισμό, τονίζοντας ότι ο κόσμος της αγοράς είναι προβληματισμένος αλλά αναγνωρίζει την προσπάθεια του πρωθυπουργού για να βγει η χώρα από την επικίνδυνη ζώνη.

Συγκεκριμένα ο κ. Κορκίδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «ο βασικός στόχος κάθε νέου κυβερνητικού σχήματος είναι η εμπέδωση ενός καλύτερου κοινωνικού και οικονομικού κλίματος για τους πολίτες και η καθιέρωση ενός δίκαιου και φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ώστε να μπορέσουν να αναδειχθούν πρωτοβουλίες μικρομεσαίων, ικανές να ενισχύσουν την βιωσιμότητα, την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Η βελτίωση εκείνων των παραμέτρων που επηρεάζουν το οικονομικό κλίμα και αντανακλούν στην καθημερινότητα των πολιτών απαιτεί γρήγορους, αλλά κυρίως προσεκτικούς χειρισμούς για να αλλάξει το μείγμα και η κατάσταση της ελληνικής πραγματικότητας προς το καλύτερο. Οι μεταρρυθμίσεις είναι σημαντικές και ουσιαστικές, όταν δεν ανακυκλώνουν παλιά υλικά, όταν διορθώνουν λάθη και όταν αποκαθιστούν αδικίες».

Ο κ. Κορκίδης τόνισε πως «ο κόσμος της αγοράς είναι δικαιολογημένα προβληματισμένος, αλλά με μεγάλη διαφορά αναγνωρίζει την προσπάθεια του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα οριστικά και αμετάκλητα από την επικίνδυνη ζώνη. Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν πλέον πολύ καλά, πως μαγικές συνταγές και εύκολες λύσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας τους δεν υπάρχουν, αλλά ας μην μας διαφεύγει το γεγονός πως η προσμονή και η υπομονή κάποτε εξαντλείται».

Για τον ανασχηματισμό που πραγματοποίησε η κυβέρνηση σημείωσε ότι «όσο για τον ανασχηματισμό σαφώς και είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού, ο οποίος ποτέ δεν αποφασίζει εν θερμώ, αλλά σταθμίζει όλα τα δεδομένα που εκείνος σίγουρα γνωρίζει καλύτερα. Θεωρώ πως ο ήπιος ανασχηματισμός δεν εστιάζει στην αλλαγή κατεύθυνσης της κυβέρνησης, είτε προς τα δεξιά, είτε προς το κέντρο, αλλά απαντά στο ερώτημα πόση ακόμη διεύρυνση αντέχει και πόσους επισκέπτες χωράει το κυβερνών κόμμα.

Πιστεύω πως ο συγκεκριμένος ανασχηματισμός είναι περισσότερο ένα alarm «112» από τον πρωθυπουργό στο κυβερνητικό επιτελείο, μετά και την αποτίμηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, ώστε να προσέξει περισσότερο τη κοινωνία και να τρέξει γρηγορότερα την οικονομία. Το ζητούμενο δεν είναι ποιοι ήρθαν και ποιοι έφυγαν από τα υπουργεία, αλλά πως όλοι μαζί θα συνθέσουν και θα συνδυάσουν δυνάμεις για να ολοκληρώσουν το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης τα επόμενα τρία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας. Εκ μέρους του Δ.Σ. του ΕΒΕΠ ευχαριστώ όλους τους απερχόμενους για τη συνεργασία, εύχομαι καλή επιτυχία στους νέους υπουργούς και υφυπουργούς, αλλά και καλή δύναμη σε αυτούς που συνεχίζουν στο ίδιο ή άλλο υπουργείο. Οι μικρομεσαίοι σίγουρα επιθυμούμε βελτιώσεις και περιμένουμε από το νέο κυβερνητικό σχήμα περισσότερα και γρηγορότερα!».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

masoutis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ι. Μασούτης: Να μην μπει η οικονομία σε περίοδο αβεβαιότητας

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα εγγυηθεί οι βασικές δεσμεύσεις της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής, θα συνεχίσουν να υλοποιούνται απρόσκοπτα.
Staikouras, Ypourgeio Oikonomikon, YPOIK
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Οι προκλήσεις για την ελληνική οικονομία είναι μπροστά μας

Ο υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση υλοποίησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις: μείωση άμεσων φόρων, μείωση προκαταβολής φόρου, μείωση φορολογίας μερισμάτων, μείωση ΕΝΦΙΑ, μείωση ασφαλιστικών εισφορών.
Korkidis-EBEP
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορκίδης: Αναγκαία και έγκαιρη η στήριξη κατά της ενεργειακής κρίσης

Τα μέτρα στήριξης επιβεβαιώνουν πως η κυβέρνηση ήταν από τις πρώτες της ΕΕ που εγκαίρως εφάρμοσε και συνεχίζει να επιδοτεί λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.
biomixania-reuma
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μόλις το 5% της μεταποίησης βρίσκεται σε βιομηχανικά πάρκα

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών τονίζει πως ενώ οι επιχειρήσεις είναι ιδιοκτήτες γης, η αδράνεια που επικρατεί τόσα χρόνια δεσμεύει κανονιστικά την καθημερινότητά τους.
Kostis Xatzidakis, Kostis Hatzidakis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιες παραλίες παίρνουν πρώτες σειρά για έλεγχο από το υπ. Οικονομικών

Στις παραχωρήσεις όπου υπάρχουν πολλές και επώνυμες καταγγελίες θα δοθεί προτεραιότητα για ελέγχους, τονίζει ο Κωστής Χατζηδάκης. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 8.900 καταγγελίες στην πλατφόρμα MyCoast.