ΓΔ: 2203.09 -0.85% Τζίρος: 205.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:02
Ομιλία Γιώργου Πιτσιλή Tax Forum
Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής στο 13ο Tax Forum εκτίμησε ότι πάνω από 4 εκατ. φορολογικές δηλώσεις θα υποβληθούν μέχρι την Τετάρτη.

Ψηφιακά το αποδεικτικό ενημερότητας για χρέη σε δήμους από 1/9

Η νέα λειτουργικότητα διευκολύνει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις στις συναλλαγές τους, καθώς επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη αποδέσμευση της φορολογικής τους ενημερότητας.

Ψηφιακά θα ενημερώνεται από 1/9 η φορολογική διοίκηση, για την ανάγκη δέσμευσης (ή αποδέσμευσης) αποδεικτικού ενημερότητας σε φορολογούμενους που έχουν (ή εξοφλούν αντίστοιχα) ληξιπρόθεσμες οφειλές σε δήμους και περιφέρειες, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.

Η νέα λειτουργικότητα διευκολύνει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις στις συναλλαγές τους, καθώς επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη αποδέσμευση της φορολογικής τους ενημερότητας, μετά την εξόφληση των οφειλών στους δήμους/περιφέρειες, ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετεί την ορθή και άμεση αποτύπωση της εικόνας των φορολογουμένων στο ψηφιακό σύστημα της ΑΑΔΕ, διασφαλίζοντας περαιτέρω τα δημόσια έσοδα.

Η ανωτέρω διαδικασία ενημέρωσης θα διενεργείται μέσω του Κέντρου Ελέγχου Διαλειτουργικότητας (ΚΕΔ) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων & Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαρτονομίσματα και ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: 20,7 εκατ. ευρώ σε 88.069 αγρότες για ΕΦΚ πετρελαίου 2026

Σήμερα καταβάλλεται η πρώτη δόση ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου για το 2026 σε 88.069 δικαιούχους, συνολικού ποσού 20,68 εκατ. ευρώ, με ειδική εφαρμογή myBusinessSupport όπου οι αγρότες βλέπουν τα τιμολόγιά τους και την επιστροφή.
money-transfer
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Δίχτυα» στο εξωτερικό άπλωσε η ΑΑΔΕ για κρυφά εισοδήματα και αδήλωτους τόκους

Αδήλωτα εισοδήματα από τόκους καταθέσεων, μερίσματα, μισθούς, συντάξεις και γενικά εισοδήματα από το εξωτερικό αναζητεί η ΑΑΔΕ μέσα από τριών κατηγοριών ελέγχους που διενεργεί.