ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ομιλία Γιώργου Πιτσιλή Tax Forum
Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής στο 13ο Tax Forum εκτίμησε ότι πάνω από 4 εκατ. φορολογικές δηλώσεις θα υποβληθούν μέχρι την Τετάρτη.

Ψηφιακά το αποδεικτικό ενημερότητας για χρέη σε δήμους από 1/9

Η νέα λειτουργικότητα διευκολύνει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις στις συναλλαγές τους, καθώς επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη αποδέσμευση της φορολογικής τους ενημερότητας.

Ψηφιακά θα ενημερώνεται από 1/9 η φορολογική διοίκηση, για την ανάγκη δέσμευσης (ή αποδέσμευσης) αποδεικτικού ενημερότητας σε φορολογούμενους που έχουν (ή εξοφλούν αντίστοιχα) ληξιπρόθεσμες οφειλές σε δήμους και περιφέρειες, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.

Η νέα λειτουργικότητα διευκολύνει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις στις συναλλαγές τους, καθώς επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη αποδέσμευση της φορολογικής τους ενημερότητας, μετά την εξόφληση των οφειλών στους δήμους/περιφέρειες, ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετεί την ορθή και άμεση αποτύπωση της εικόνας των φορολογουμένων στο ψηφιακό σύστημα της ΑΑΔΕ, διασφαλίζοντας περαιτέρω τα δημόσια έσοδα.

Η ανωτέρω διαδικασία ενημέρωσης θα διενεργείται μέσω του Κέντρου Ελέγχου Διαλειτουργικότητας (ΚΕΔ) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων & Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΑΔΕ σε φορητό υπολογιστή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοικτή η εφαρμογή ΑΑΔΕ για υπεύθυνη δήλωση αγροτεμαχίων ΕΑΕ 2025

Σε λειτουργία τέθηκε η ψηφιακή εφαρμογή «Υπεύθυνη δήλωση κατοχής αγροτεμαχίου» στη myBusinessSupport για την ΕΑΕ 2025, διευκολύνοντας την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης μη ιδιοχρησιμοποιούμενων αγροτεμαχίων έως 20 στρέμματα.
Κτίριο ΑΑΔΕ Αθήνας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για δηλώσεις εισοδήματος νομικών προσώπων

Από σήμερα λειτουργεί στην ψηφιακή πύλη myAADE η εφαρμογή για τις δηλώσεις εισοδήματος νομικών προσώπων, ενώ ενεργοποιείται και η αυτόματη έκδοση προστίμων για εκπρόθεσμες υποβολές.