ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: ΔΕΗ

Κάτω από 16 λεπτά έριξε η ΔΕΗ τη χρέωση στο πράσινο τιμολόγιο

Ειδικότερα, το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες διαμορφώνεται στα 15,94 σεντς ανά κιλοβατώρα, έναντι 16,391 σεντς που ήταν η τιμή του Αυγούστου. Η τιμή για κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες είναι 17,14 σεντς (από 16,955).

Χαμηλότερα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα διαμορφώνεται το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ για το Σεπτέμβριο που ανακοινώθηκε σήμερα. Η χρέωση είναι μειωμένη κατά 2,7%. Η σύγκριση γίνεται χωρίς να υπολογιστεί η όποια κρατική επιδότηση στα τιμολόγια που πιθανότατα θα υπάρξει και το Σεπτέμβριο, οπότε η τελική τιμή θα είναι αντίστοιχα χαμηλότερη.

Ειδικότερα, το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες διαμορφώνεται στα 15,94 σεντς ανά κιλοβατώρα, έναντι 16,391 σεντς που ήταν η τιμή του Αυγούστου. Η τιμή για κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες αυξάνεται σε 17,14 σεντς (από 16,955).

Χαμηλότερη είναι η χρέωση και για το νυχτερινό τιμολόγιο, στα 12,84 σεντς από 14,934 τον Αύγουστο. H Protergia (METLEN, πρώην Mytilineos) έχει ανακοινώσει «πάγωμα» των τιμολογίων τον Σεπτέμβριο για τρίτο συνεχόμενο μήνα, στο επίπεδο που ίσχυσε τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Το πράσινο τιμολόγιο της εταιρείας διαμορφώνεται στα 15,99 σεντς ανά κιλοβατώρα. Σταδιακά αναμένεται η ανακοίνωση των τιμολογίων από το σύνολο των προμηθευτών, που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχή

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης -Τζόρτζια Μελόνι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διπλή παρέμβαση Ιταλίας για φθηνότερους λογαριασμούς, αναστάτωση στις αγορές

Οι δύο παρεμβάσεις της κυβέρνησης Μελόνι για φθηνότερο ρεύμα προκαλούν ανησυχία σε όλη την Ευρώπη για πιέσεις στα κέρδη και στο μοντέλο τιμολόγησης. Καθησυχαστική για την Ελλάδα και τη ΔΕΗ η AXIA.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΑΓΟΡΕΣ

Ανησυχία στην εγχώρια αγορά προκαλεί ο έκτακτος φόρος Μελόνι στην ενέργεια

Οι δύο παρεμβάσεις της κυβέρνησης Μελόνι στην ιταλική αγορά ενέργειας και πώς επηρεάζουν την Ελλάδα. Τι συμβαίνει με τη μετοχή της ΔΕΗ και οι εκτιμήσεις της AXIA Research - Alpha Finance Research.
Γεώργιος Στάσσης-ΔΕΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Διατηρεί την πρωτοκαθεδρία της στην αγορά προμήθειας ρεύματος

Με μερίδιο αγοράς που φτάνει το 50,64% η ΔΕΗ διατηρεί την ηγετική της θέση στην αγορά προμήθειας ρεύματος και τον Ιανουάριο. Ποιοι κερδίζουν έδαφος και ποιοι χάνουν. Αναλυτικά τα μερίδια των παρόχων.
Λογαριασμός ρεύματος υπολογισμός
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χωρίς μεγάλες αλλαγές τα «πράσινα» τιμολόγια παρά την πτώση στη χονδρική

Σχεδόν αμετάβλητα τα τιμολόγια Δεκεμβρίου παρά το περιθώριο των παρόχων μετά τις μειώσεις στη χονδρική. Στα 18,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα η μέση χρέωση. Χάνουν έδαφος τα «πράσινα» τιμολόγια ενώ ενισχύονται τα σταθερά «μπλε».