ΓΔ: 875.44 -0.15% Τζίρος: 107.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Δεν μετράνε οι αναδρομικές αλλαγές ΚΑΔ για υπαγωγή στα ευνοϊκά μέτρα

Η Ανεξάρτη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με αφορμή ερωτήματα λογιστών - φοροτεχνικών, επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών βάζει μπλόκο στις αναδρομικές αλλαγές του Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας.

Μπλόκο στις αναδρομικές αλλαγές του Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ) από επιχειρήσεις και επιτηδευματίες προκειμένου να ενταχθούν στο κυβερνητικό πακέτο στήριξης βάζει με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και ξεκαθαρίζει ότι οι ενισχύσεις και διευκολύνσεις αφορούν τους ενεργούς ΚΑΔ που είχαν οι επιχειρήσεις την 20η Μαρτίου 2020.

Η Ανεξάρτη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με αφορμή ερωτήματα λογιστών-φοροτεχνικών, επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών σχετικά με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας που υπάγονται στην παράταση καταβολής βεβαιωμένων οφειλών και ΦΠΑ προχώρησε σε διευκρινίσεις.

Ειδικότερα η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ έχει ως εξής:

«Με αφορμή ερωτήματα λογιστών - φοροτεχνικών, ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων σχετικά με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ), που υπάγονται στην παράταση καταβολής βεβαιωμένων οφειλών και ΦΠΑ, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζει τα εξής: Πρόκειται για τους ΚΑΔ, οι οποίοι ήταν κύριοι και ενεργοί στις 20 Μαρτίου 2020, όπως προβλέπονται στις υπουργικές αποφάσεις 1053/2020 (Β' 949) και 1054/2020 (Β' 950). Συνεπώς, οποιαδήποτε μεταβολή σε ΚΑΔ μετά τις 20 Μαρτίου 2020, για προγενέστερο χρονικό διάστημα, δεν λαμβάνεται υπόψη για την υπαγωγή στα μέτρα στήριξης».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θα επιβάλλεται ΦΠΑ εισαγωγής στα προϊόντα που εισάγονται από Βρετανία

Για τα εμπορεύματα που θα προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιβάλλεται ΦΠΑ εισαγωγής, ενώ για τα προϊόντα από τρίτες χώρες που έρχονται μέσω Βρετανίας θα επιβάλλονται δασμοί.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνε ταμείο οι εκμισθωτές ακινήτων για προκαταβολή της αποζημίωσης

Ειδικά για τον Μάρτιο, οι αποζημιώσεις για τα κουρεμένα ενοίκια θα πληρωθούν χωρίς την υποβολή δηλώσεων covid, ενώ υποχρέωση για δήλωση ως τις 14 Μαΐου έχουν μόνο όσοι είχαν μεταβολές μισθωμάτων.