Αναβαθμίζει τις προβλέψεις για ανάπτυξη η Citi

Στην τελευταία της έκθεση η αμερικανική τράπεζα ανεβάζει την εκτιμώμενη αύξηση του ΑΕΠ στο 1,8% για φέτος και στο 1,9% για το 2020, αυξάνοντας την πρόβλεψη κατά 0,5%, σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση.

Αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στην Ελλάδα η Citi, χωρίς όμως να εκτιμά ότι θα υπάρξει σημαντική επιτάχυνση το 2020. Παράλληλα, «βλέπει» ότι το πρωτογενές πλεόνασμα βαίνει μειούμενο και θα είναι το 2020 χαμηλότερο από το στόχο του 3,5%.

Ειδικότερα, στην τελευταία της έκθεση η αμερικανική τράπεζα ανεβάζει την εκτιμώμενη αύξηση του ΑΕΠ στο 1,8% για φέτος και στο 1,9% για το 2020, αυξάνοντας την πρόβλεψη κατά 0,5%, σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση.

Το πρωτογενές πλεόνασμα εκτιμά η Citi ότι θα υποχωρήσει φέτος από 4,4% του ΑΕΠ σε 3,5%, για να μειωθεί ακόμη περισσότερο, στο 3,2%, το 2020. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να εκπληρώσει το 2020 το δημοσιονομικό στόχο του 3,5%.

Σύμφωνα με την Citi, πίσω από την αναβάθμιση προβλέψεων βρίσκεται η μείωση του πολιτικού κινδύνου, το γεγονός ότι έχει γίνει λιγότερο περιοριστική η δημοσιονομική πολιτική, αλλά και οι πιθανές αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alpha Bank
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alpha Bank: Προσωρινή η ζημιά από την πανδημία στην οικονομία

Δεν έχουν επηρεαστεί σε σημαντικό βαθμό οι παραγωγικές δυνατότητες της οικονομίας από την πανδημική κρίση, καθώς μειώνεται το ποσοστό της ανεργίας και αυξάνονται οριακά οι επενδύσεις, τονίζει σε ανάλυση η Alpha Bank.
budget
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γραφείο Προϋπολογισμού: Να μη χαθεί η εμπιστοσύνη των αγορών

Γρήγορη επάνοδο σε δημοσιονομική ισορροπία μόλις ανακάμψει η οικονομία προτείνει το Γραφείο Προϋπολογισμού για να μη χάσει η χώρα την εμπιστοσύνη των αγορών. Τι λέει για την έκθεση της Επιτροπής Πισσαρίδη.