ΓΔ: 888.26 0.63% Τζίρος: 66.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Αναβαθμίζει τις προβλέψεις για ανάπτυξη η Citi

Στην τελευταία της έκθεση η αμερικανική τράπεζα ανεβάζει την εκτιμώμενη αύξηση του ΑΕΠ στο 1,8% για φέτος και στο 1,9% για το 2020, αυξάνοντας την πρόβλεψη κατά 0,5%, σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση.

Αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στην Ελλάδα η Citi, χωρίς όμως να εκτιμά ότι θα υπάρξει σημαντική επιτάχυνση το 2020. Παράλληλα, «βλέπει» ότι το πρωτογενές πλεόνασμα βαίνει μειούμενο και θα είναι το 2020 χαμηλότερο από το στόχο του 3,5%.

Ειδικότερα, στην τελευταία της έκθεση η αμερικανική τράπεζα ανεβάζει την εκτιμώμενη αύξηση του ΑΕΠ στο 1,8% για φέτος και στο 1,9% για το 2020, αυξάνοντας την πρόβλεψη κατά 0,5%, σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση.

Το πρωτογενές πλεόνασμα εκτιμά η Citi ότι θα υποχωρήσει φέτος από 4,4% του ΑΕΠ σε 3,5%, για να μειωθεί ακόμη περισσότερο, στο 3,2%, το 2020. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να εκπληρώσει το 2020 το δημοσιονομικό στόχο του 3,5%.

Σύμφωνα με την Citi, πίσω από την αναβάθμιση προβλέψεων βρίσκεται η μείωση του πολιτικού κινδύνου, το γεγονός ότι έχει γίνει λιγότερο περιοριστική η δημοσιονομική πολιτική, αλλά και οι πιθανές αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Πρώτη η Ελλάδα υπέβαλε στην E.E. το σχέδιο για το νέο ΕΣΠΑ

Σε περίπτωση έγκρισης του σχεδίου, πρόκειται να διατεθούν για την χώρα μας πόροι συνολικού ύψους 26,2 δισ. ευρώ για τα επόμενα επτά έτη, που αφορούν στην ενωσιακή στήριξη και στην εθνική συνεισφορά.
Mitsotakis, Cormann, OOSA, OECD
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: Παγκόσμια ανάκαμψη και περιορισμός ανισότητας

Η αισιόδοξη πορεία της ελληνικής οικονομίας και η αρμονική συνεργασία Ελλάδας-ΟΟΣΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο των κοινών δηλώσεων που έγιναν μετά τη συνάντηση Κ. Μητσοτάκη και Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ, Ματίας Κόρμαν.