ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Αναβαθμίζει τις προβλέψεις για ανάπτυξη η Citi

Στην τελευταία της έκθεση η αμερικανική τράπεζα ανεβάζει την εκτιμώμενη αύξηση του ΑΕΠ στο 1,8% για φέτος και στο 1,9% για το 2020, αυξάνοντας την πρόβλεψη κατά 0,5%, σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση.

Αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στην Ελλάδα η Citi, χωρίς όμως να εκτιμά ότι θα υπάρξει σημαντική επιτάχυνση το 2020. Παράλληλα, «βλέπει» ότι το πρωτογενές πλεόνασμα βαίνει μειούμενο και θα είναι το 2020 χαμηλότερο από το στόχο του 3,5%.

Ειδικότερα, στην τελευταία της έκθεση η αμερικανική τράπεζα ανεβάζει την εκτιμώμενη αύξηση του ΑΕΠ στο 1,8% για φέτος και στο 1,9% για το 2020, αυξάνοντας την πρόβλεψη κατά 0,5%, σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση.

Το πρωτογενές πλεόνασμα εκτιμά η Citi ότι θα υποχωρήσει φέτος από 4,4% του ΑΕΠ σε 3,5%, για να μειωθεί ακόμη περισσότερο, στο 3,2%, το 2020. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να εκπληρώσει το 2020 το δημοσιονομικό στόχο του 3,5%.

Σύμφωνα με την Citi, πίσω από την αναβάθμιση προβλέψεων βρίσκεται η μείωση του πολιτικού κινδύνου, το γεγονός ότι έχει γίνει λιγότερο περιοριστική η δημοσιονομική πολιτική, αλλά και οι πιθανές αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily_recovery_fund
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποια είναι τα 20 μεγαλύτερα έργα που θα γίνουν με το Ταμείο Ανάκαμψης

Αποκαλυπτική έρευνα της διαΝΕΟσις: Πώς θα αξιοποιήσει η Ελλάδα 31 δισ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού κατευθύνεται στα φθηνά δάνεια στις επιχειρήσεις. Πάνω από 1 δισ. ευρώ σε «Εξοικονομώ» και δια βίου μάθηση.
Eurozone, Evrozoni, Germany, Germania, Euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απροσδόκητη κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη

Κάτω από το κρίσιμο όριο που χωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση υποχώρησε ο δείκτης PMI, ενώ προβλεπόταν να εμφανίσει μικρή αύξηση. Πρόσθετος προβληματισμός από την αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ.
Oikonomia, Economy, Ellada, Greece
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διατηρεί την πρόβλεψη για ανάπτυξη 4% στην Ελλάδα ο Economist

Σύμφωνα με την διευθύντρια του Economist Intelligence Unit (EIU) η ελληνική οικονομία και οι καταναλωτές θα χτυπηθούν λόγω του πληθωρισμού στα τρόφιμα και την ενέργεια αλλά ο τουρισμός θα στηρίξει την ανάπτυξη.
Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤτΕ: Αυξάνουν τα ρίσκα για την οικονομία, επιβράδυνση ανάπτυξης στο 3,2%

Συνεχίζεται η δυναμική ανάκαμψη αλλά υπερισχύουν οι κίνδυνοι. Απειλή ο πληθωρισμός, κρίσιμη η διασφάλιση της βιωσιμότητας των δημόσιων οικονομικών και η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Επιτάχυνση ανάπτυξης το 2023.