ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Αναβαθμίζει τις προβλέψεις για ανάπτυξη η Citi

Στην τελευταία της έκθεση η αμερικανική τράπεζα ανεβάζει την εκτιμώμενη αύξηση του ΑΕΠ στο 1,8% για φέτος και στο 1,9% για το 2020, αυξάνοντας την πρόβλεψη κατά 0,5%, σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση.

Αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στην Ελλάδα η Citi, χωρίς όμως να εκτιμά ότι θα υπάρξει σημαντική επιτάχυνση το 2020. Παράλληλα, «βλέπει» ότι το πρωτογενές πλεόνασμα βαίνει μειούμενο και θα είναι το 2020 χαμηλότερο από το στόχο του 3,5%.

Ειδικότερα, στην τελευταία της έκθεση η αμερικανική τράπεζα ανεβάζει την εκτιμώμενη αύξηση του ΑΕΠ στο 1,8% για φέτος και στο 1,9% για το 2020, αυξάνοντας την πρόβλεψη κατά 0,5%, σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση.

Το πρωτογενές πλεόνασμα εκτιμά η Citi ότι θα υποχωρήσει φέτος από 4,4% του ΑΕΠ σε 3,5%, για να μειωθεί ακόμη περισσότερο, στο 3,2%, το 2020. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να εκπληρώσει το 2020 το δημοσιονομικό στόχο του 3,5%.

Σύμφωνα με την Citi, πίσω από την αναβάθμιση προβλέψεων βρίσκεται η μείωση του πολιτικού κινδύνου, το γεγονός ότι έχει γίνει λιγότερο περιοριστική η δημοσιονομική πολιτική, αλλά και οι πιθανές αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΑΣΕ/ICAP: Σε ανοδική πορεία ο δείκτης οικονομικού κλίματος το δ' τρίμηνο

Ο δείκτης τρέχουσας οικονομικής κατάστασης της χώρας παρουσίασε άνοδο στις 234 μονάδες έναντι 198 το προηγούμενο τρίμηνο επαναφέροντας τον δείκτη στην τάση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο έτος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θετική πορεία αλλά και σημαντικές προκλήσεις για την οικονομία

Σύμφωνα με ανάλυση της Eurobank, τα πολεμικά μέτωπα σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, πιθανή έξαρση του πληθωρισμού αλλά και καθυστερήσεις στην υλοποίηση του Σχεδίου Ελλάδα 2.0, αποτελούν τις βασικές προκλήσεις.