Φώτο: Pixabay

Παράταση καταβολής φορολογικών οφειλών για δυο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Το υπουργείο Οικονομικών παρατείνει την ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για πολίτες ηλικίας άνω των 70 ετών ή με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω μέχρι τις 10 Απριλίου.

Με στόχο να διευκολύνει τους πολίτες ηλικίας άνω των 70 ετών ή με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, το υπουργείο Οικονομικών, τους δίνει τη δυνατότητα να καταβάλουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους, οι οποίες λήγουν την 31/3/2020, μέχρι και την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020.

Η σχετική απόφαση του αρμόδιου Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου θα δημοσιευθεί αύριο, Δευτέρα, 30/3/2020 και θα τεθεί άμεσα σε ισχύ. Με αυτόν τον τρόπο το Υπουργείο Οικονομικών καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των πολιτών, κρατώντας τους ασφαλείς και υπηρετώντας ταυτόχρονα το δημόσιο συμφέρον.

Υπενθυμίζουμε πως με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών που υπεγράφη χθες, δίνεται επίσης παράταση δύο μηνών για δευτερεύουσες δηλώσεις, όπως συγκέντρωσης κεφαλαίου και χαρτοσήμου και φόρου διαμονής με στόχο την ελάφρυνση του φόρτου των λογιστών για διεκπεραίωση των κρίσιμων δηλώσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διευκρινίσεις από το υπουργείο Εσωτερικών για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Όσοι επιθυμούν να μπουν στη ρύθμιση των αδήλωτων τετραγωνικών δεν επηρεάζονται από το γεγονός ότι δεν λειτουργεί η πλατφόρμα του Ε9. Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση προβλέπει την απαλλαγή τελών και προστίμων της προηγούμενης πενταετίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Διευκρινίσεις για τη διαγραφή του τέλους επιτηδεύματος για αγρότες και αλιείς

Τη Δευτέρα 24/8 θα λάβουν μήνυμα στο myTAXISnet, ότι είναι δικαιούχοι της διαγραφής του τέλους επιτηδεύματος και ότι η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε μαζική επανεκκαθάριση, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.  
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν ικανοποιεί τους λογιστές η παράταση για τις δηλώσεις

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) έχει ζητήσει να υπάρξει παράταση της κατάθεσης των δηλώσεων «για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί υπό τις τρέχουσες περιστάσεις».