ΕΣΕΕ

Ισότιμη και οριζόντια εφαρμογή των μέτρων στήριξης ζητάει η ΕΣΕΕ

Με επιστολή που έστειλε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας στα συναρμόδια υπουργεία καλεί να μην υπάρξουν αδικίες ώστε να εξασφαλιστούν ίσες ευκαιρίες για όλους.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ενόψει των νέων μέτρων που αναμένεται να εξαγγελθούν αύριο προτείνει, πέραν των κλάδων που αποδεδειγμένα παραμένουν λειτουργικοί, όσοι πληρώνουν φόρο επιτηδεύματος να συμμετάσχουν ισότιμα και οριζόντια στα μέτρα υποστήριξης της κυβέρνησης. Όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι ατομικές επιχειρήσεις και όσοι είναι συνδεδεμένοι με εταιρείες.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή που έστειλε η ένωση προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση: Στόχος όλων μας και κυρίως της κυβέρνησης, πρέπει να είναι να μην υπάρξουν αδικίες, ώστε να εξασφαλιστούν ίσες ευκαιρίες για όλους την επόμενη ημέρα της κρίσης.

Υπάρχουν λοιπόν επιχειρήσεις που τους έχει επιβληθεί κλείσιμο (με Υπουργική Απόφαση) αλλά είναι έξω από τους πληττόμενους ΚΑΔ - και από τα ευεργετικά μέτρα (με άλλη Υπουργική Απόφαση). Υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με δευτερεύοντες ΚΑΔ αλλά δεν μπορούν να ωφεληθούν από την μείωση του ενοικίου, είτε διότι, βάσει ΚΑΔ, ανήκουν σε αυτές που πλήττονται και όχι σε αυτές που κλείνουν, είτε διότι έχουν την ατυχία να λειτουργούν με σιωπηρή αναμίσθωση μετά την λήξη του συμβολαίου.

Υπάρχουν, τέλος, επιχειρήσεις που δεν ξέρουν αν, με τους πολλούς ΚΑΔ, που έχουν, είναι μέσα ή έξω από τα μέτρα, όπως υπάρχουν και επιχειρήσεις, που ενώ υποτίθεται ότι λειτουργούν, στην ουσία έχει «σπάσει» το πελατολόγιό τους (καθαριστήρια, κάβες κ.λπ.). Θέλουμε να δοθεί ένα τέλος σε αυτήν την σύγχυση που έχει δημιουργηθεί με τους πρωτεύοντες, δευτερεύοντες, τριτεύοντες ΚΑΔ ή με τους ΚΑΔ που πλήττονται και δεν πλήττονται. Η ορατή ετυμηγορία της κοινωνίας και της αγοράς είναι ότι, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, όλοι οι υπόλοιποι πλήττονται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ικανοποίηση αλλά περίμενε περισσότερα το εμπόριο από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών αναφερόμενος στο πακέτο των 32 δισ. ευρώ σε πόρους που εξασφάλισε η κυβέρνηση, πως περιμένει να υπάρξει μια «δίκαιη μοιρασιά της ελπίδας και της προοπτικής»
Texniti noimosini
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όλο και μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι ελληνικές startup

Οι ευνοϊκές προοπτικές που διαμορφώνονται στην ελληνική καινοτόμο επιχειρηματικότητα, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την εμπλοκή όλο και περισσότερων επιχειρηματιών, ανακόπτοντας το brain drain.