ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Συνάντηση προέδρου ΚΕΕΕ, Γιάννη Βουτσινά, με τον υπουργό Οικονομικών, Κυριάκο Πιερρακάκη
Φωτογραφία ΚΕΕΕ

Συνάντηση Βουτσινά - Πιερρακάκη για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Ώθηση στην ανάπτυξη, αξιοποίηση δυνατοτήτων και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ήταν οι στόχοι της συνάντησης του προέδρου του ΚΕΕΕ, Γιάννη Βουτσινά, με τον υπουργό Οικονομικών, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκο Πιερρακάκη είχε χθες ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), Γιάννης Βουτσινάς. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν μείζονα θέματα του επιχειρείν και ζητήματα που αφορούν τον επιμελητηριακό θεσμό, στο πλαίσιο ενός συνεχούς και ουσιαστικού διαλόγου του  Υπουργείου Οικονομικών με την ΚΕΕΕ και τα συναρμόδια Υπουργεία. 

Στο πλαίσιο της συνάντησης, υπογραμμίστηκε η βούληση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ως κεντρικού άξονα της στρατηγικής της κυβέρνησης για την αναβάθμιση του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας ενώ επιβεβαιώθηκε ο κοινός στόχος για μία πιο ανταγωνιστική, δυναμική και ανθεκτική ελληνική οικονομία. 

 Ο κ Πιερρακάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να εξακολουθήσει η θετική πορεία της οικονομίας, να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη και να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες τη χώρας, σε αγαστή συνεργασία με τον επιχειρηματικό κόσμο. 

Από πλευράς ΚΕΕΕ, ο κ. Βουτσινάς υπογράμμισε την ανάγκη υποστήριξης της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας στην αξιοποίηση των παρεχόμενων χρηματοδοτικών εργαλείων, ως αναγκαία προϋπόθεση για την εξωστρέφεια, την ανθεκτικότητα και τη βιωσιμότητά τους. 

Επιπλέον, και από τις δύο πλευρές υπογραμμίστηκε η σημασία της μείωσης της γραφειοκρατίας και της αξιοποίησης των ψηφιακών εργαλείων ως καθοριστικών παραμέτρων για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. 

Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη επιβράβευσης της υγιούς επιχειρηματικότητας καθώς και της υποστήριξης της λειτουργίας των Επιμελητηρίων σε όλη την επικράτεια. 

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημήτρης Μαρκόπουλος Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάλογος Μαρκόπουλου με φορείς ενόψει της ΔΕΘ

Ο υφυπουργός Δημήτρης Μαρκόπουλος είχε σειρά συναντήσεων με φορείς και οργανώσεις, συζητώντας θέματα όπως φόροι, ΦΠΑ, ρευστότητα και συνταξιούχους, ενόψει της ΔΕΘ, με στόχο την απλούστευση και βελτίωση των διαδικασιών.
Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαθανάσης: Ισχυρή οικονομία στηρίζει κοινωνία και επιχειρήσεις

Ο Ν. Παπαθανάσης επισκέφθηκε τη Δυτική Μακεδονία, επισημαίνοντας τη σημασία της οικονομικής ανάπτυξης και στήριξης της κοινωνίας. Εγκαινιάστηκαν νέα έργα υγείας και ανακοινώθηκαν επενδύσεις σε νοσοκομεία και υποδομές.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Νέα εποχή για το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε τη νέα εποχή για το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά, επισημαίνοντας ότι η δημόσια περιουσία ανήκει σε όλους και οι Ολυμπιακές υποδομές αποκτούν αξία όταν συμβάλλουν και στις νίκες του μέλλοντος.