ΓΔ: 2639.95 0.13% Τζίρος: 296.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Παραλία Νησάκι Κέρκυρα
Φωτο: Shutterstock

ΕΟΤ: Προώθηση της Ελλάδας στην ιταλική αγορά μέσω διαφημιστικών ενεργειών

Ενισχυμένες κρατήσεις από Ιταλία για τα Ιόνια Νησιά μετά τα fam trips του ΕΟΤ σε συνεργασία με την ANEK Lines.

Στη Λευκάδα και την Κέρκυρα ταξίδεψαν συνολικά 45 στελέχη ιταλικών τουριστικών γραφείων, στο πλαίσιο δύο ταξιδίων εξοικείωσης (fam trips) που διοργάνωσε, από τις 21 έως τις 25 Μαΐου, η Υπηρεσία ΕΟΤ Ιταλίας, σε συνεργασία με την ακτοπλοϊκή εταιρεία ANEK Lines και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Κατά την παραμονή τους στα δύο νησιά, οι Ιταλοί πράκτορες είχαν την ευκαιρία, με τη συνδρομή του στελέχους της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ιταλίας, Αντονέλλας Παπανικόλα, να επισκεφθούν επιλεγμένα σημεία ενδιαφέροντος, να γνωρίσουν από κοντά τις φυσικές ομορφιές και την αυθεντική φιλοξενία των κατοίκων τους και να δοκιμάσουν αντιπροσωπευτικές γεύσεις από την τοπική κουζίνα.

Τα δύο fam trips είχαν άμεσα αποτελέσματα, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία της ANEK Lines, αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση στις κρατήσεις από Ιταλούς ταξιδιώτες προς τους συγκεκριμένους ελληνικούς προορισμούς.

Παράλληλα, στις 22 Μαΐου η Υπηρεσία ΕΟΤ Ιταλίας συνδιοργάνωσε με την ακτοπλοϊκή εταιρεία Superfast Ferries εκδήλωση προβολής της χώρας μας σε εκπροσώπους τουριστικών πρακτορείων από το Μπάρι και την ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε σε πλοίο της εταιρείας το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο Μπάρι-Ηγουμενίτσα, η προϊσταμένη της συγκεκριμένης υπηρεσίας του ΕΟΤ, Κυριακή Μπουλασίδου, παρουσίασε λιγότερο γνωστούς στην ιταλική αγορά ελληνικούς προορισμούς και τις αυθεντικές εμπειρίες που μπορεί να ζήσει σε αυτούς κάθε επισκέπτης, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στη σημασία της βιωσιμότητας στον τουρισμό, τάση που κερδίζει συνεχώς έδαφος και στην Ιταλία.

Από την πλευρά της, η υπεύθυνη της Superfast Ferries στην Ιταλία, Chiara Morandi, αναφέρθηκε αναλυτικά στα δρομολόγια, την τιμολογιακή πολιτική και τις ειδικές προσφορές της εταιρείας, καθώς και σε εναλλακτικούς ελληνικούς προορισμούς, οι οποίοι προτείνονται μέσω του t.o Webtours.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γεύμα εργασίας, στη διάρκεια του οποίου η κ. Μπουλασίδου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους προσκεκλημένους για τις εξελίξεις στην τουριστική αγορά, τις τάσεις των κρατήσεων και τις προοπτικές της φετινής σεζόν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκθεση εσωτερικής διακόσμησης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Άνοιξε η Γυάλινη Πινακοθήκη στη Νέα Παραλία

Η Γυάλινη Δημοτική Πινακοθήκη εγκαινιάστηκε στη Νέα Παραλία, προσφέροντας έναν διαφανή χώρο τέχνης 78 τ.μ., προσβάσιμο όλο το 24ωρο, όπου τα έργα φαίνονται και από μέσα και από έξω, εντάσσοντας τον πολιτισμό στο αστικό τοπίο.
Κατάστρωμα πλοίου Αιγαίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σαντορίνη και Μύκονος προσελκύουν το παγκόσμιο τουριστικό ενδιαφέρον

Ο ΕΟΤ διοργανώνει το Santorini-Mykonos GNTO Tourism Forum 2026 από 5-11 Οκτωβρίου σε συνεργασία με τους Δήμους Θήρας και Μυκόνου, στοχεύοντας στην προβολή και ενίσχυση των δύο προορισμών στη διεθνή τουριστική αγορά.
Γιώργος Χατζημάρκος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Χατζημάρκος: Η Ινδική αγορά, ευκαιρία για το Νότιο Αιγαίο

Ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος τόνισε τη σημαντική προοπτική για Ρόδο και Νότιο Αιγαίο από το άνοιγμα της ινδικής αγοράς, στο πλαίσιο του συνεδρίου TAFI 2026 που φιλοξενεί το νησί με πάνω από 400 Ινδούς τουριστικούς πράκτορες.
Κατάστημα Eurobank ATM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μελέτη της Eurobank: Αυξάνεται η συνεισφορά του τουρισμού στο ισοζύγιο υπηρεσιών

Αύξηση 12% σημείωσαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2026, αγγίζοντας τα 13,5 δισ. ευρώ. Η εισερχόμενη κίνηση έφτασε τα 20 εκατ. ταξιδιώτες, ενώ η μέση δαπάνη ανά ταξίδι διαμορφώθηκε στα 642,5 ευρώ.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πεζοπορία και επίσκεψη στο Λιτόχωρο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε το μονοπάτι Πριόνια - Μονή Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο, συνοδεία πολιτών και επαγγελματιών, συζητώντας για την προστασία και ήπια ανάπτυξη της περιοχής.