ΓΔ: 2701.38 0.37% Τζίρος: 263.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Εσωτερικό Ελ. Βενιζέλος
Επιβάτες στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, Αθήνα.

Άνοδος 7,6% και πάνω από 15 εκατ. επιβάτες στο Ελ. Βενιζέλος το πρώτο εξάμηνο

Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» καθώς το πρώτο εξάμηνο του 2025 κατέγραψε άνοδο 7,6% της επιβατικής κίνησης, με πάνω από 15 εκατ. επιβάτες.

Με σταθερά ανοδικούς ρυθμούς κινήθηκε η επιβατική κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2025, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική ανάπτυξη του αεροδρομίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο αριθμός των επιβατών ανήλθε σε 15,07 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 7,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2024. 

Η θετική αυτή πορεία οφείλεται στην ενίσχυση τόσο της εσωτερικής όσο και της διεθνούς επιβατικής κίνησης, ενώ οι πτήσεις κατέγραψαν επίσης άνοδο. Εντυπωσιακή ήταν η συμβολή των διεθνών πτήσεων, που παρουσίασαν αύξηση 10,7%, επιβεβαιώνοντας τον σημαντικό ρόλο της Αθήνας ως διεθνούς αεροπορικού κόμβου στην περιοχή.

Ειδικότερα, σε 3,45 εκατ. επιβάτες , αυξημένη κατά 4,6% σε σύγκριση με το 2024, ανήλθε η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας κατά τη διάρκεια του Ιουνίου 2025.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών , τόσο η εγχώρια, όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, παρουσίασαν άνοδο, υπερβαίνοντας τα επίπεδα του 2024 κατά 1,9% και 5,8% αντίστοιχα.

Συνολικά, κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 15,07 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 7,6%. Η επιβατική κίνηση, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού, παρουσίασε αύξηση κατά 2,2% και 9,8% αντίστοιχα.

Ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια των έξι πρώτων μηνών του 2025 ανήλθε σε 127.992, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 6,8% σε σχέση με το 2024. Οι πτήσεις εσωτερικού παρουσίασαν άνοδο της τάξης του 1,1%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν αύξηση κατά 10,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2024.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυβερνοέγκλημα προειδοποίηση υπολογιστή
ΔΙΕΘΝΗ

Κυβερνοεπίθεση σε τρία βρετανικά αεροδρόμια: Κλοπή δεδομένων πελατών

Διαρροή προσωπικών δεδομένων 8,7 εκατ. πελατών σημειώθηκε μετά από κυβερνοεπίθεση σε τρία βρετανικά αεροδρόμια της Manchester Airports Group. Η λειτουργία των αεροδρομίων και οι πτήσεις δεν επηρεάστηκαν.
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος 5,6% στην επιβατική κίνηση αεροδρομίων το α' τετράμηνο 2026

Αύξηση 5,6% σημείωσε η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το πρώτο τετράμηνο του 2026, φτάνοντας τα 14.590.036 άτομα. Αντίστοιχα, οι πτήσεις αυξήθηκαν κατά 5,4%, με συνολικά 123.146 αφίξεις και αναχωρήσεις.
Κεντρικός πύργος αεροδρομίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΑ: Αλλάζει ξανά ο διαγωνισμός αναβάθμισης συστημάτων εναέριας κυκλοφορίας

Η ΥΠΑ αλλάζει ρότα στον διαγωνισμό για τα συστήματα αεροναυτιλίας και αντί για αναβάθμιση των υφιστάμενων προχωρά στην προμήθεια επτά νέων με απευθείας ανάθεση στη Thales LAS France.