ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
eaee_oase asfalisi
Φωτογραφία ΕΑΕΕ ΟΑΣΕ

Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στον ασφαλιστικό κλάδο για την τριετία 2025-2027

Υπογράφηκε η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για την τριετία 2025–2027, με ενισχυμένους όρους και σταθερότητα για τους εργαζομένους στον ασφαλιστικό κλάδο.

Νέα τριετής κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) υπεγράφη την Τρίτη 8 Ιουλίου 2025 μεταξύ της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΑΣΕ).

Η συμφωνία αφορά την περίοδο 2025–2027 και έρχεται σε συνέχεια διαπραγματεύσεων που πραγματοποιήθηκαν σε πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης.

Η νέα ΣΣΕ ενισχύει περαιτέρω το ήδη διαμορφωμένο θετικό πλαίσιο που διέπει τις εργασιακές σχέσεις στον ασφαλιστικό κλάδο. 

Βασικός στόχος της σύμβασης είναι η ενίσχυση της εργασιακής σταθερότητας και η ενδυνάμωση των προοπτικών για το ανθρώπινο δυναμικό των ασφαλιστικών επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίτευξη της συμφωνίας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Η φροντίδα για τους ανθρώπους της ασφαλιστικής αγοράς είναι και παραμένει βασική μας προτεραιότητα.

 Η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με σαφώς ενισχυμένους όρους και με προοπτική τριετίας, ενδυναμώνει την εργασιακή σταθερότητα, την αμοιβαία εμπιστοσύνη και τη διαρκή εξέλιξη των ανθρώπων μας.»

Ο κ. Σαρρηγεωργίου υπογράμμισε επίσης ότι η συμφωνία είναι καρπός ουσιαστικού και εποικοδομητικού διαλόγου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, προσθέτοντας ότι η ανάπτυξη του ασφαλιστικού κλάδου περνά μέσα από τη στήριξη όσων εργάζονται σε αυτόν.

Η υπογραφή της νέας ΣΣΕ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης στον χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης και για την εμπέδωση σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ο κατώτατος μισθός θα ξεπεράσει τα 950€ πριν τις εκλογές

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στην Κοζάνη ότι ο κατώτατος μισθός θα ξεπεράσει τα 950 ευρώ πριν από τις επόμενες εκλογές, επιβεβαιώνοντας τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει το 2023.
Όχημα Πυροσβεστικής Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγουν 26 θέσεις πλοηγών κυβερνητών και μηχανικών στην Πυροσβεστική

Το Πυροσβεστικό Σώμα προχωρά σε 26 προσλήψεις προσωπικού Ειδικών Καθηκόντων (Πλοηγοί Κυβερνήτες και Μηχανικοί), με σχετική προκήρυξη που δημοσιεύθηκε, ενισχύοντας έτσι τη στελέχωσή του.
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΓΣΕΕ στη ΔΕΘ 2026: Αιτήματα και διεκδικήσεις στη Θεσσαλονίκη

Η ΓΣΕΕ συμμετέχει στη ΔΕΘ με παρεμβάσεις για τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, όπως ακρίβεια, χαμηλή αγοραστική δύναμη και εντατικοποίηση εργασίας, διοργανώνοντας δράσεις μαζί με το ΕΚΘ.
Αντώνης Σαμαράς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Αναγκαία η ενίσχυση των ελέγχων ασφαλείας μετά τις απώλειες

Ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε συλλυπητήρια για τον θάνατο δύο πυροσβεστών και ενός εργάτη, τονίζοντας την ανάγκη για αυστηρότερους ελέγχους ασφάλειας στους χώρους εργασίας, με αφορμή τις πρόσφατες τραγικές απώλειες.
Ελληνική Στατιστική Αρχή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 8% η ανεργία στη χώρα τον Ιούνιο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Το ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στο 8%, με τους ανέργους να φτάνουν τους 381.769. Στις γυναίκες η ανεργία έφτασε στο 10,4% και στους άνδρες στο 6%. Για τους νέους 15-24 ετών το ποσοστό είναι 19,5%.
Συνταξιούχος-τρίτη ηλικίοα
ΑΠΟΨΕΙΣ

Παράδεισος η Ελλάδα για τους συνταξιούχους, αρκεί να μην είσαι Έλληνας

Η Ελλάδα αναδείχθηκε κορυφαίος προορισμός συνταξιοδότησης για το 2026. Πίσω από τη διεθνή διάκριση, όμως, κρύβονται χαμηλές συντάξεις, στεγαστική πίεση και το δημογραφικό αδιέξοδο. Γράφει ο Δημήτρης Πασχαλέρης*.