ΓΔ: 2210.85 0.14% Τζίρος: 304.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
syndesmos-kyprion-epaggelmation
Φωτο: Σύνδεσμος Κυπρίων Επαγγελματιών

Επίσημη πρώτη για τον Σύνδεσμο Κυπρίων Επαγγελματιών Ελλάδας (ΣΚΕΕ)

Το νέο δίκτυο Κυπρίων επαγγελματιών ιδρύθηκε με την υποστήριξη της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα με σκοπό να ενισχύσει τη συνεργασία, την έρευνα και την καινοτομία.

Πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του Συνδέσμου Κυπρίων Επαγγελματιών, του νεοσύστατου φορέα με στόχο τη δικτύωση, την υποστήριξη και την ανάδειξη των Κυπρίων που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην Ελλάδα.

Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, κ. Σταύρος Αυγουστίδης - εκ των στυλοβατών του Συνδέσμου - παρουσίασε μαζί με την εκλεγείσα Πρόεδρο του ΣΚΕΕ κα. Δέσποινα Παναγιώτου - Θεοδοσίου το όραμα και τους βασικούς στόχους, επισημαίνοντας τη σημασία της συλλογικής αυτής προσπάθειας για τη διασύνδεση κι ανάδειξη των Κυπρίων επαγγελματιών στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Παπαναστασίου, ο οποίος υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία της πρωτοβουλίας, δηλώνοντας: «Η ίδρυση του Συνδέσμου Κυπρίων Επαγγελματιών Ελλάδας αποτελεί ένα εφαλτήριο για περαιτέρω ενδυνάμωση επαγγελματικών σχέσεων, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και από κοινού ανάπτυξη, με γνώμονα την αριστεία και τη δημιουργία ευκαιριών και για τις δύο χώρες».

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και Πρόεδρος του Enterprise Greece, κ. Δημήτρης Σκάλκος, αναφέρθηκε στους ισχυρούς και διαχρονικούς δεσμούς Ελλάδας - Κύπρου, καθώς και στις προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας στους τομείς των επενδύσεων και του εμπορίου.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε σημαντικές προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό, πανεπιστημιακό και καλλιτεχνικό χώρο, καθώς και μέλη της Κυπριακής παροικίας. Μεταξύ αυτών το παρόν έδωσαν οι κύριοι: Μάριος Θεμιστοκλέους, Υφυπουργός Υγείας της Ελληνικής Κυβέρνησης, Γιώργος Παντελίδης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ), Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, Γενικός Γραμματέας του Κυπριακού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Με το μήνυμα «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για ένα πιο ισχυρό μέλλον για τους Κύπριους επαγγελματίες» ο ΣΚΕΕ φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως πλατφόρμα ουσιαστικής διασύνδεσης, επαγγελματικής ανάπτυξης και διαρκούς επικοινωνίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας ενώ προσκαλεί την Κυπριακή επιχειρηματική κοινότητα που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα να συμμετάσχει ενεργά στις δράσεις του.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε με την υποστήριξη των Χορηγών που μας εμπιστεύτηκαν στηρίζοντας στρατηγικά το έργο και το όραμα του ΣΚΕΕ: Cyprus Ministry of Foreign Affairs, AXIA Ventures Group, Hellas Direct, Tototheo Global, Green Olive Films, Petrolina(Holdings) Public Ltd, Trastor REIC, Baker Tilly Greece

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποδόσφαιρο σε γήπεδο
ΔΙΕΘΝΗ

Άνετη νίκη η Πάφος στο ντεμπούτο του Θελάδες, αποτελέσματα 17ης αγωνιστικής

Η Πάφος νίκησε εύκολα την Ομόνοια Αραδίππου με 2-0 στη 17η αγωνιστική της Cyprus League, στο ντεμπούτο του Αλμπέρτ Θελάδες, μειώνοντας τη διαφορά από την κορυφή στους δυο βαθμούς. Σκόραραν οι Κορέια (11') και Τζάτζα (90'+3').
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας - Φυτιρής: Ενίσχυση συνεργασίας Λιμενικού Ελλάδας-Κύπρου

Ο Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε με τον Κύπριο Υπουργό Κώστα Φυτιρή, με έμφαση στην ενίσχυση της συνεργασίας σε θαλάσσια ασφάλεια, μεταναστευτικά, κοινές εκπαιδεύσεις και ενίσχυση της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Νίκος Χριστοδουλίδης Κύπρος
ΔΙΕΘΝΗ

Παραίτηση του διευθυντή του γραφείου Προέδρου της Κύπρου μετά το βίντεο

Ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους παραιτήθηκε από Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Κύπρου Ν. Χριστοδουλίδη, αναφέροντας ότι οι θεσμοί πρέπει να αποκαταστήσουν την αλήθεια μετά από τη διαρροή βίντεο.
Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Κύπρος: Κοινές προτεραιότητες συζήτησαν Ρούμπιο και Κόμπος

Οι ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Κύπρου συζήτησαν τις κοινές προτεραιότητες κατά την Κυπριακή Προεδρία ΕΕ, διεθνή ασφάλεια, δράσεις κατά ναρκωτικών στην Καραϊβική, αλλά και τις εξελίξεις και διαδηλώσεις στο Ιράν, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Νίκος Χριστοδουλίδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοδουλίδης: Όποιος έχει στοιχεία για χρηματισμό, να τα δώσει στις αρχές

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κάλεσε δημόσια όποιον διαθέτει στοιχεία για άμεσο ή έμμεσο χρηματισμό του, στην προεκλογική περίοδο ή ως Πρόεδρος, να τα καταθέσει στις αρμόδιες αρχές.
Νίκος Χριστοδουλίδης πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κύπρος: «Προϊόν μοντάζ» λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το βίντεο στο Χ

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κ. Λετυμπιώτης χαρακτηρίζει ως κακόβουλο και προϊόν μοντάζ βίντεο που κυκλοφορεί στα social media και διακινεί ψευδείς ισχυρισμούς για χρηματισμό του Προέδρου Χριστοδουλίδη.