Φωτο: Shutterstock

Παρατείνεται ως τις 4 Μαίου ο διαγωνισμός για τη μελέτη της απολιγνιτοποίησης

Παρατείνεται μέχρι τις 4 Μαΐου η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος του διαγωνισμού για την μελέτης σχετικά με την απολιγνιτοποίηση και στον σχεδιασμό του μετασχηματισμού των λιγνιτικών περιοχών.

Παρατείνεται έως τη Δευτέρα 4 Μαΐου η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό για ανάθεση μελέτης η οποία αφορά στην απολιγνιτοποίηση και στον σχεδιασμό βιώσιμου αναπτυξιακού μετασχηματισμού των λιγνιτικών περιοχών της χώρας που έχει εκδώσει η Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο).

Το Υπερταμείο ανέλαβε την πρωτοβουλία να χρηματοδοτήσει και να προσφέρει πόρους για την εξασφάλιση τεχνογνωσίας που θα αξιοποιηθεί από το Δημόσιο για τον σχεδιασμό ενός συνεκτικού προγράμματος για τον διαρθρωτικό παραγωγικό αναπροσανατολισμό, επανατοποθέτηση και ανάπτυξη των περιφερειών. Το πρόγραμμα αυτό θα συγκεντρώνει σε ένα συνεκτικό μηχανισμό πόρους από πολλές διαφορετικές πηγές, ώστε να μεγιστοποιηθεί η δυνατή επίπτωση στις περιοχές παρέμβασης.

Πρόκειται να περιλαμβάνει μέτρα, πρωτοβουλίες και πολιτικές βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, και για την αντιστάθμιση, μεταξύ άλλων, τυχόν απωλειών θέσεων εργασίας και τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και ευκαιρίες απασχόλησης, συμβάλλοντας έτσι στον πρωταρχικό στόχο, ο οποίος συνίσταται στη διατήρηση και ανάπτυξη βιώσιμης κοινωνικοοικονομικής ισορροπίας και συνοχής στις περιφέρειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μανουσάκης: Μείον 400 εκατ. στους λογαριασμούς ρεύματος με τη διασύνδεση της Κρήτης

Ο πρόεδρος και CEO του ΑΔΜΗΕ Μ. Μανουσάκης μίλησε για τα έργα που έχει δρομολογήσει ο οργανισμός τονίζοντας ότι παρά την πανδημία, «ο ΑΔΜΗΕ κατόρθωσε να διατηρήσει όλα τα σημαντικά έργα του στις ράγες».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι 16 λιγνιτικές επενδύσεις στη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, μόνο από τις 16 εμβληματικές επενδύσεις στις δύο περιοχές υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν περί τις 8.000 νέες θέσεις εργασίας.