ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Τρακτέρ σε γεωργικό αγρό
Φωτογραφία Shutterstock

Μειώθηκαν κατά 32.861 οι δηλώσεις ΟΣΔΕ για το 2025 σε σχέση με το 2024

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε σημαντική μείωση στις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2025, με 610.110 οριστικοποιημένες αιτήσεις έναντι 642.971 το 2024, συνεχίζοντας την πτωτική τάση των τελευταίων ετών.

Σημαντική μείωση κατέγραψε ο αριθμός των οριστικοποιημένων δηλώσεων Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) για το 2025, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία που δημοσίευσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Συγκεκριμένα, για το 2025, υποβλήθηκαν 610.110 δηλώσεις, αριθμός που υπολείπεται κατά 32.861 συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.

Για το 2024, είχαν καταγραφεί 642.971 οριστικοποιημένες αιτήσεις, επιβεβαιώνοντας έτσι τη συνέχιση της πτωτικής τάσης που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στον αριθμό των αιτήσεων ενίσχυσης από τους αγρότες.

Η τάση μείωσης, όπως αποτυπώνεται στα επίσημα στατιστικά δεδομένα, δεν αποτελεί φετινό φαινόμενο. Το 2023 οι οριστικές δηλώσεις ΟΣΔΕ είχαν φτάσει τις 654.064, ενώ το 2022 ο αντίστοιχος αριθμός διαμορφώθηκε στις 661.674. Τα νούμερα αυτά αποτυπώνουν μια σταδιακή κάμψη στη συμμετοχή των δικαιούχων στο σύστημα ενισχύσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ πινακίδα γραφείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 14 οι προφυλακίσεις για εγκληματική οργάνωση

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 40ος κατηγορούμενος για την υπόθεση των παράνομων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, στον οποίο αποδίδεται σημαντικός ρόλος στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.
Υπουργός Δικαιοσύνης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Εθνική προτεραιότητα η στήριξη κτηνοτρόφων και μέτρα για ευλογιά

Ο Κώστας Τσιάρας τόνισε ότι το νομοσχέδιο για την ευλογιά αποτελεί εθνική προτεραιότητα, παρουσιάζοντας αφορολόγητες ενισχύσεις, διάθεση κτηνιάτρων και αυστηρά υγειονομικά μέτρα για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ συσκοτίζει τις ευθύνες στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν προσπάθεια συγκάλυψης από τη ΝΔ για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, επικαλούμενες επίσημα στοιχεία για το Εθνικό Απόθεμα και την «Τεχνική Λύση», τονίζοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης.
Βουλή με βουλευτές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστολάκης: Οι παθογένειες του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι βαθιές και διαχρονικές

Ο Γ. Αποστολάκης, πρώην αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, υπερασπίστηκε το έργο του στην Επιτροπή της Βουλής, τονίζοντας τις δυσκολίες των μνημονίων και τα επιτεύγματα για τις αγροτικές ενισχύσεις, επισημαίνοντας ωστόσο διαχρονικά προβλήματα στον οργανισμό.