ΓΔ: 2024.37 -1.74% Τζίρος: 278.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Γιόαχιμ Νάγκελ πορτραίτο
Πηγή: Bundesbank

Στο επίκεντρο της συνάντησης οι ελληνογερμανικές σχέσεις με τον Dr. Νάγκελ

Η ενίσχυση των οικονομικών δεσμών Ελλάδας και Γερμανίας συζητήθηκε σε επίσημο γεύμα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου με τον πρόεδρο της Bundesbank και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, Dr. Γιόακιμ Νάγκελ.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι ελληνογερμανικές οικονομικές σχέσεις κατά τη διάρκεια επίσημου γεύματος που παρέθεσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Dr. Joachim Nagel.

Κατά τη συνάντηση, τα στελέχη του Επιμελητηρίου και ο Dr. Nagel αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την προοπτική περαιτέρω αναβάθμισης των διμερών οικονομικών σχέσεων. Υπογραμμίστηκε η διαχρονικά θετική πορεία τόσο των εμπορικών όσο και των επενδυτικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.

Παράλληλα, αναδείχθηκαν συγκεκριμένα πεδία που προσφέρονται για ανάπτυξη συνεργειών, με έμφαση στις ευκαιρίες που διαμορφώνονται στο νέο οικονομικό περιβάλλον. Επισημάνθηκε επίσης ότι οι διεθνείς προκλήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά μέσω διακρατικών συνεργασιών.

Τον Dr. Nagel υποδέχθηκαν ο αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κ. Θεόδωρος Δεληγιαννάκης, η ταμίας, κ. Λυδία Γαρυφάλλου, καθώς και ο γενικός διευθυντής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Dr. Ilja Nothnagel.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κριστίν Λαγκάρντ ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ διαθέτει επιλογές για την αντιμετώπιση του ενεργειακού σοκ

Η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι η ΕΚΤ διαθέτει ποικιλία μέτρων για να διαχειριστεί το ενεργειακό σοκ από τον πόλεμο στο Ιράν, τονίζοντας πως δεν θα διστάσει να δράσει με βάση την ένταση και τη διάρκεια της κρίσης.
Τράπεζα της Ελλάδος κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίσκεψη της Claudia Buch στην Τράπεζα της Ελλάδος και το υπουργείο Οικονομικών

Στην Τράπεζα της Ελλάδος σήμερα η πρόεδρος του SSM Claudia Buch και ο πρόεδρος του SRB Dominique Laboureix, για συναντήσεις με τον Γιάννη Στουρνάρα, τη Χριστίνα Παπακωνσταντίνου και ανώτερα στελέχη της ΤτΕ.
Στεγαστικό δάνειο υπολογισμός
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι συνέπειες του πολέμου στα στεγαστικά δάνεια προβληματίζουν τις τράπεζες

Η στεγαστική πίστη επέστρεψε σε θετικό έδαφος, όμως ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και ο κίνδυνος νέων αυξήσεων επιτοκίων απειλούν να ανακόψουν τη δυναμική της αγοράς, λόγω αύξησης του κόστους δανεισμού.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς ο πόλεμος στο Ιράν επηρεάζει τις αποφάσεις της ΕΚΤ για τα επιτόκια

Η ΕΚΤ παραμένει σε αυξημένη επιφυλακή λόγω του πολέμου στο Ιράν, ωστόσο αναμένει σαφέστερη εικόνα μέχρι τον Ιούνιο πριν αποφασίσει για τα επιτόκια, καθώς οι ανατιμήσεις ενέργειας αυξάνουν τον πληθωρισμό και επιβαρύνουν την ευρωζώνη.