Φώτο: Shutterstock

Αντιδρούν οι αυτοκινητιστές ταξί για τον περιορισμό ενός επιβάτη ανά διαδρομή

«Κακόγουστο αστείο» είναι η διατήρηση του μέτρου για μεταφορά ενός μόνο επιβάτη και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων αναφέρουν οι αυτοκινητιστές ταξί στην ανακοίνωση τους.

Την αντίδραση των οδηγών ταξί έφερε η απόφαση της κυβέρνησης να διατηρηθεί η συνέχιση του μέτρου για την μεταφορά ενός μόνο επιβάτη και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, σημειώνοντας την οικονομική επιβάρυνση που θα έχει αυτό το μέτρο για ένα νοικοκυριό και με ανακοίνωση τους καταθέτουν την δική τους πρόταση μέτρων για την λειτουργία του επαγγέλματος στη νέα κανονικότητα που θα υπάρχει στην μετά-κορονοϊού εποχή.

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «κακόγουστο αστείο η μεταφορά ενός μόνο επιβάτη με ταξί Δεν μπορεί. Κάποιος μας κάνει πλάκα».

Και συνεχίζει με έντονο ύφος στην ανακοίνωση: «Με ποιο σκεπτικό ο όποιος «φωστήρας» της Υγειονομικής Επιτροπής ή του ΕΟΔΥ εισηγήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών ότι το ταξί πρέπει να μεταφέρει μόνο έναν επιβάτη; Αυτός ο «φωστήρας» γνωρίζει ότι αν αύριο θέλει να μεταβεί κάπου με την σύζυγό του θα πρέπει να πάρει δύο ταξί; Γνωρίζει ότι αν έρθει μια οικογένεια από το εξωτερικό θα πρέπει να την χρεώσει δύο ή τρεις φορές περισσότερο για την μετακίνηση της; Γνωρίζει ότι οι άνθρωποι μοιράζονται πλέον ένα ταξί για να πάνε στην δουλειά τους; Αν γνωρίζει και έκανε αυτή την εισήγηση τότε πυροβολεί εν ψυχρώ το ταξί».

Ο ΣΑΤΑ αναφέρει και την πρόταση που είχε αποστείλει ήδη στο υπουργείο ως προς την ομαλή επανακυκλοφορία των ταξί και περιλαμβάνει:

- Αρση του περιορισμού στον αριθμό των μεταφερόμενων επιβατών

- Δυνατότητα προαιρετικής χρήσης προστατευτικών διαχωριστικών οδηγού - επιβάτη χωρίς επιπλέον περιορισμό

- Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας τόσο από τον οδηγό του ταξί όσο και από τους επιβάτες

- Εφοδιασμό του στόλου των ταξί με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά με πρωτοβουλία των κατά τόπους Περιφερειών

- Δωρεάν απολύμανση των ΕΔΧ ταξί σε καθημερινή βάση σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τις Δημοτικές Αρχές

- Συμμετοχή των ταξί στην ενημέρωση του κοινού για τους ισχύοντες κανόνες δημόσιας μεταφοράς μέσω έντυπου υλικού από τον Ε.Ο.Δ.Υ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτώση 3,1% στον όγκο πωλήσεων λιανικού εμπορίου τον Ιούλιο

Άνοδο στον όγκο των πωλήσεων είδαν οι τομείς των επίπλων- ηλεκτρικών ειδών- οικιακού εξοπλισμού (12,8%), Φαρμακευτικών- καλλυντικών (11,7%), Βιβλίων- χαρτικών- λοιπών ειδών (5,1%), ένδυσης- υπόδησης (2,6%) και Πολυκαταστημάτων (2,4%).