Φώτο: ΑΠΕ

Κλαδική έρευνα στις χρηματοοικονομκές τεχνολογίες από την Επ. Ανταγωνισμού

Κάλεσμα προς κάθε ενδιαφερόμενο να εκθέσει τα σχόλια και τις θέσεις του αναφορικά με τις συνθήκες του ανταγωνισμού στο ψηφιακό περιβάλλον από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε κλαδική έρευνα με αντικείμενο τις χρηματοοικονομικές τεχνολογίες.

Για τον σκοπό αυτό, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να εκθέσει τα σχόλια και τις θέσεις του αναφορικά με τις συνθήκες του ανταγωνισμού στο ψηφιακό περιβάλλον.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Λαμβάνοντας υπόψη τη διαρκώς αυξανόμενη χρήση της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας κατά την παροχή χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, αλλά και τη δυνατότητα των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων να ευνοήσουν την ανάπτυξη στρεβλώσεων του ανταγωνισμού στο ψηφιακό περιβάλλον, αποφάσισε στις 11.03.2020 την έναρξη κλαδικής έρευνας στις χρηματοοικονομικές τεχνολογίες (Fintech), ασκώντας τη σχετική αρμοδιότητα που έχει αναλάβει βάσει του άρθρου 40 του ν. 3959/2011, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο της πρώτης φάσης της διεξαγωγής της εν λόγω κλαδικής έρευνας, κηρύσσουμε την έναρξη δημόσιας διαβούλευσης, προσκαλώντας κάθε ενδιαφερόμενο μέρος να εκθέσει τα σχόλια και τις θέσεις του αναφορικά με τις συνθήκες του ανταγωνισμού στο ψηφιακό περιβάλλον. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος στη δημόσια διαβούλευση διά ζώσης, συμμετέχοντας στη σχετική ημερίδα-τηλεδιάσκεψη που θα διοργανώσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού εντός του μηνός Ιουλίου, ή/και υποβάλλοντας τις απόψεις τους εγγράφως, με τη μορφή υπομνήματος.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους στόχους, τη σκοπιμότητα και το αντικείμενο της κλαδικής έρευνας στις χρηματοοικονομκές τεχνολογίες (FINTECH), σας καλούμε να επισκεφθείτε την ειδική ιστοσελίδα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για αυτή την κλαδική έρευνα, όπου μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τη δυνατότητα συμμετοχή σας στην προαναφερθείσα δημόσια διαβούλευση.

Επιπλέον, στην ειδική ιστοσελίδα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την κλαδική έρευνα στις χρηματοοικονομκές τεχνολογίες (FINTECH), επιχειρήσεις, πολίτες και φορείς μπορούν να:

  • ενημερώνονται για την εξέλιξη της κλαδικής έρευνας, εδώ Τελευταία Ενημέρωση, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα αυτής,
  • αναζητούν απαντήσεις στα ερωτήματά τους,
  • ενημερώνονται για τις αλλαγές σε διαδικαστικά θέματα που τους αφορούν ενώπιον της Ε.Α.

Για οποιοδήποτε θέμα μπορείτε να επικοινωνείτε αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο [email protected], αναφέροντας το όνομά σας, την ιδιότητά σας και τηλέφωνο επικοινωνίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επ. Ανταγωνισμού: Προβληματικές οι συμφωνίες μεταξύ παραγωγών για γεωργικά προϊόντα

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Γιάννης Λιανός, με ανάρτησή του στο twitter έκανε λόγο για «παρέκκλιση από τους κανόνες ανταγωνισμού για συμφωνίες μεταξύ παραγωγών και ενώσεων παραγωγών για ορισμένα γεωργικά προϊόντα».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έλεγχοι και έρευνες της Επ. Ανταγωνισμού από ειδική ομάδα κρούσης για την πανδημία

Διερευνώνται πιθανές παραβάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας στους τομείς της εμπορίας υγειονομικού υλικού και σε βασικά είδη τροφίμων. Απειλούνται κυρώσεις στους παραβάτες.