ΓΔ: 2014.33 -0.50% Τζίρος: 60.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:43:41
Σαγκάη νυκτερινό τοπίο
Φωτογραφία Shutterstock

Η Ελλάδα ξεχώρισε στην 8η Έκθεση Εισαγωγών της Σαγκάης

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Σαγκάη, Σπυρίδων Κρητικός, επισήμανε στη 8η Έκθεση Εισαγωγών Σαγκάης την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και τη σημασία της διεθνούς έκθεσης για την προώθηση του εμπορίου και των εξαγωγών.

Την υψηλή ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και τις ιδανικές συνθήκες παραγωγής στην Ελλάδα ανέδειξε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Σαγκάη, Σπυρίδων Κρητικός, κατά την επίσκεψή του στην όγδοη Έκθεση Εισαγωγών της Σαγκάης (8η CIIE), όπου συμμετέχουν ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο κ. Κρητικός επισκέφθηκε την έκθεση στις 6 Νοεμβρίου, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής του γραφείου ΟΕΥ και του γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας, μία ημέρα μετά τα επίσημα εγκαίνια. Σε συνέντευξή του στο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CGTN επισήμανε ότι «ο ρόλος της Διεθνούς Έκθεσης Εισαγωγών της Κίνας (CIIE) είναι ευρέως αναγνωρισμένος σε παγκόσμιο επίπεδο», υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για σημαντική ευκαιρία προώθησης του εμπορίου και αντιμετώπισης κοινών προκλήσεων.

Όπως τόνισε, η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στην CIIE για οχτώ συνεχόμενα έτη, με την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) να έχει κεντρικό ρόλο στην προώθηση των εξαγωγών. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα, καθώς αυξάνεται η σημασία της σαφούς προέλευσης και πηγής των προϊόντων.

Στην φετινή έκθεση, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Enterprise Greece, εκπροσωπούνται 15 ελληνικές επιχειρήσεις στο εθνικό περίπτερο του κλάδου τροφίμων και αγροτικών προϊόντων. Η Enterprise Greece, ως ο επίσημος εθνικός οργανισμός προώθησης επενδύσεων και εξωτερικού εμπορίου υπό το Υπουργείο Εξωτερικών, συμβάλλει αποφασιστικά στην προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας στον τομέα αυτό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ προσκαλεί την αρχηγό της αντιπολίτευσης της Ταϊβάν στην Κίνα

Ο πρόεδρος της Κίνας κάλεσε την επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Ταϊβάν να επισκεφθεί το Πεκίνο τον Απρίλιο. Η Τσενγκ Λι-γουν αποδέχθηκε την πρόσκληση, στοχεύοντας στη βελτίωση σχέσεων και ειρήνης μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν.
Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος Σι καλεί την αρχηγό της αντιπολίτευσης Ταϊβάν στην Κίνα

Η αρχηγός του Κουομιντάνγκ της Ταϊβάν, Τσενγκ Λι-γουν, αποδέχθηκε πρόσκληση του Σι Τζινπίνγκ να επισκεφθεί την Κίνα τον Απρίλιο, με στόχο την ενίσχυση ειρηνικών σχέσεων ανάμεσα σε Κίνα και Ταϊβάν.
ΗΠΑ Κίνα εμπορικός πόλεμος
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ καταγγέλλουν την Κίνα για κράτηση πλοίων με παναμαϊκή σημαία

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι κρατά πλοία υπό παναμαϊκή σημαία σε κινεζικά λιμάνια ως αντίποινα για την ανάκτηση παναμαϊκών λιμανιών από κινεζικό όμιλο, επικαλούμενη αυξημένους ελέγχους που υπερβαίνουν τα συνηθισμένα επίπεδα.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα ζητά ουσιαστικές ειρηνευτικές συνομιλίες για τον πόλεμο

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ τόνισε ότι όλα τα μέρη πρέπει να εργαστούν για την έναρξη ουσιαστικών και ειλικρινών ειρηνευτικών συνομιλιών, επισημαίνοντας πως προτεραιότητα είναι η προώθηση της ειρήνης και ο τερματισμός του πολέμου.
Ο Ουάνγκ Γι κινέζος υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ο ΥΠΕΞ προτάσσει διάλογο αντί σύγκρουσης σε συνομιλία με Ιράν

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Ουάνγκ Γι, τόνισε σε συνομιλία με τον Ιρανό ομόλογό του ότι η διαπραγμάτευση υπερέχει της σύγκρουσης και κάλεσε όλα τα μέρη να ξεκινήσουν άμεσα ειρηνευτικές συνομιλίες.