ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01

Οι ξενοδόχοι ζητούν να αποσαφηνιστεί το πλαίσιο λειτουργίας που θα ισχύσει

Να ξεκαθαρίσει σύντομα το περιβάλλον στο οποίο θα κληθούν να λειτουργήσουν ζητούν οι ξενοδόχοι για να έχουν χρόνο να προετοιμαστεί το προσωπικό και οι υποδομές για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν.

Την άμεση αποσαφήνιση των όρων επαναλειτουργίας των ξενοδοχείων ζητά σε δήλωση του ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Αλέξανδρος Βασιλικός, υπογραμμίζοντας, ότι αυτό είναι αναγκαίο «αφενός για να ξεκαθαρίσει το περιβάλλον μέσα στο οποίο οι ξενοδόχοι θα κληθούν να λάβουν κρίσιμες επιχειρηματικές αποφάσεις και αφετέρου για να υπάρξει εύλογος χρόνος για την προετοιμασία των ξενοδοχείων και την εκπαίδευση του προσωπικού στα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν για την ασφάλεια επισκεπτών, εργαζομένων και τοπικών κοινωνιών». 

Την ίδια στιγμή αναφέρει ο κ. Βασιλικός, ότι «όσο αποκαλύπτονται οι πραγματικές διαστάσεις της μεγάλης οικονομικής πρόκλησης που καλούμαστε όλοι μας να αντιμετωπίσουμε, τόσο αναδεικνύεται η αναγκαιότητα τολμηρών μέτρων για τη στήριξη του ελληνικού τουρισμού. Προς αυτή την κατεύθυνση συνεργαζόμαστε καθημερινά τόσο με το αρμόδιο υπουργείο Τουρισμού όσο και με όλους τους φορείς».  

Στο βαθμό που θα οικοδομηθεί πάνω σε στέρεα θεμέλια η απαραίτητη γέφυρα ελπίδας, με ρευστότητα για τις επιχειρήσεις, επιδότηση για την εργασία και βελτιωμένη ανταγωνιστικότητα για το προϊόν, τότε οι ξενοδόχοι θα είναι  -όπως πάντα- στην πρώτη γραμμή για να σηκώσουμε ξανά την Ελλάδα ψηλά, σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλικός

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στέγαση πυρόπληκτων Χαλκιδικής σε ξενοδοχεία Θεσσαλονίκης

Υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια στη Θεσσαλονίκη για τους πολίτες που απομακρύνθηκαν λόγω της φωτιάς στη Χαλκιδική, σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, η οποία συντονίζει τη φιλοξενία σε συνεργασία με τα μέλη της.
Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: ΚΤΕΛ μεταφέρουν 196 απεγκλωβισμένους από Σίβηρη σε ξενοδοχεία

Στο λιμάνι Θεσσαλονίκης αναμένονται να φτάσουν 196 άτομα που απεγκλωβίστηκαν από τη Σίβηρη λόγω πυρκαγιάς. Η Πολιτική Προστασία και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού θα μεριμνήσουν για τη μεταφορά και τη φροντίδα τους.
Δωμάτιο ξενοδοχείου πολυτελείας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξενοδόχοι στη Θεσσαλονίκη προσφέρουν δωμάτια σε πυρόπληκτους Χαλκιδικής

Ξενοδόχοι Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, προσφέρουν δωμάτια σε πυρόπληκτους της Σίβηρης μέσω ειδικής πλατφόρμας, λόγω υψηλής πληρότητας στην περιοχή λόγω Δεκαπενταύγουστου.
Σαντορίνη ηλιοβασίλεμα θέα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΞ: Χρειάζεται ρεαλισμός και ευελιξία στο νέο Χωροταξικό Τουρισμού

Η ΠΟΞ αναγνωρίζει τη σημασία του Ειδικού Χωροταξικού για τον Τουρισμό, ωστόσο εκφράζει ανησυχίες για οριζόντιους περιορισμούς που αγνοούν τα τοπικά δεδομένα και επισημαίνει ασυμμετρία στη ρύθμιση ξενοδοχείων και βραχυχρόνιας μίσθωσης.