ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κτίριο ΓΣΕΕ Αθήνα

Ελλιπής η ρύθμιση των 800 ευρώ για τους εργατοτεχνίτες σύμφωνα με την ΓΣΕΕ

Οι προϋποθέσεις που θέτει η κυβέρνηση για να χορηγηθούν τα 800 ευρώ σε εργατοτεχνίτες εξαιρεί συγκεκριμένες ειδικότητες σημειώνει η Συνομοσπονδία Εργαζομένων.

Την αντίδραση της ΓΣΕΕ έχει προκαλέσει η γενική ρύθμιση της κυβέρνησης για τους οικοδόμους, που την θεωρεί ελλιπή καθώς εξαιρούνται ειδικότητες από το ειδικό επίδομα των 800 ευρώ, που μα ανακοίνωσή της σημειώνει πως πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τους εργαζομένους που έχουν μείνει αυτή την περίοδο χωρίς εργασία και δεν γνωρίζουν πότε θα μπορέσουν να δουλέψουν ξανά.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό εργατοτεχνιτών με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε φορείς του δημοσίου, οι οποίοι διεκδικούν να καταβληθεί το ειδικό επίδομα των 800 ευρώ.

Συγκεκριμένα όσον αφορά στην ειδικότητα των οικοδόμων η γενική ρύθμιση της κυβέρνησης είναι ελλιπής, αφού στην ουσία και με βάση τις προϋποθέσεις που θέτει για τη χορήγηση των 800 ευρώ, εξαιρεί από την οικονομική ενίσχυση όσους απασχολούνται με τη συγκεκριμένη ειδικότητα και με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου στο Δημόσιο.

Πρέπει και επιβάλλεται να υπάρξει μέριμνα και για αυτή την κατηγορία εργαζομένων, οι οποίοι στην παρούσα φάση έχουν μείνει χωρίς δουλειά και δεν γνωρίζουν πότε και αν θα ξαναεργαστούν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΓΣΕΕ στη ΔΕΘ 2026: Αιτήματα και διεκδικήσεις στη Θεσσαλονίκη

Η ΓΣΕΕ συμμετέχει στη ΔΕΘ με παρεμβάσεις για τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, όπως ακρίβεια, χαμηλή αγοραστική δύναμη και εντατικοποίηση εργασίας, διοργανώνοντας δράσεις μαζί με το ΕΚΘ.
Κτίριο ΓΣΕΕ Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΣΕΕ: Τι ισχύει για τους μισθούς ιδιωτικών υπαλλήλων τον Δεκαπενταύγουστο

Η 15η Αυγούστου είναι υποχρεωτική αργία και αν πέσει Σάββατο, οι μισθωτοί που δεν εργάζονται λαμβάνουν κανονικά τον μισθό τους, ενώ όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο δικαιούνται ένα επιπλέον ημερομίσθιο.
Κτίριο ΓΣΕΕ Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΣΕΕ: Βοήθεια σε πυρόπληκτους Μάνδρας και Μεγάρων με είδη ανάγκης

Εκπρόσωποι της ΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας-Δυτικής Αττικής διένειμαν είδη πρώτης ανάγκης σε πυρόπληκτους της Δυτικής Αττικής, επισκέπτοντας τέσσερις πληγείσες περιοχές και στηρίζοντας τους κατοίκους.
Πυροσβεστικό όχημα επιχειρεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΣΕΕ: Ζητά άμεση ενίσχυση της Πυροσβεστικής μετά τους θανάτους

Η ΕΕ ζητά άμεση ενίσχυση και καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους πυροσβέστες, μετά τους τρεις θανάτους στο Ρέθυμνο και το Γύθειο, τονίζοντας την ανάγκη εκσυγχρονισμού της πολιτικής προστασίας λόγω της κλιματικής κρίσης.
Κτίριο ΓΣΕΕ Αθήνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΣΕΕ: Εγγύηση για τις 170 θέσεις εργασίας στη MERE ζητά η Ομοσπονδία

Η ΕΕ ζητά από την κυβέρνηση ενέργειες για τα εργασιακά δικαιώματα 170 υπαλλήλων της MERE, καθώς Torg Hellas ανέστειλε τη λειτουργία 11 καταστημάτων λόγω κυρώσεων στη Ρωσία, δημιουργώντας αβεβαιότητα για το μέλλον των εργαζομένων.