ΓΔ: 2560.34 0.91% Τζίρος: 296.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:04
Τράπεζα της Ελλάδος κτίριο
Φώτο: Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Στα 1,9 δισ. το ταμειακό πλεόνασμα του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο

Σημαντική αύξηση κατέγραψε το πλεόνασμα του Προϋπολογισμού τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, με το καθαρό αποτέλεσμα στα 1,9 δισ. ευρώ και το πρωτογενές πλεόνασμα στα 2,8 δισ. ευρώ.

Αυξημένο πλεόνασμα κατέγραψε τον Ιανουάριο ο Κρατικός Προϋπολογισμός σε ταμειακή βάση, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το καθαρό αποτέλεσμα του Προϋπολογισμού σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης ανήλθε στα 1,9 δισ. ευρώ, έναντι 560 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2025.

Το πρωτογενές πλεόνασμα του Κρατικού Προϋπολογισμού ενισχύθηκε σημαντικά, φτάνοντας τα 2,8 δισ. ευρώ, από 579 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2025.

Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στη μικρή υποχώρηση των εσόδων, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 5,387 δισ. ευρώ από 5,698 δισ. ευρώ πέρυσι, καθώς και στη μεγαλύτερη συγκράτηση των δαπανών, που περιορίστηκαν στα 4,064 δισ. ευρώ, από 5,488 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2025.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χριστίνα Παπακωνσταντίνου ΤτΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπακωνσταντίνου: Το ψηφιακό ευρώ ενισχύει την ευρωπαϊκή αυτονομία

Η υποδιοικήτρια της ΤτΕ, Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, τόνισε ότι το ψηφιακό ευρώ, οι άμεσες πληρωμές και οι νέες τεχνολογίες ενισχύουν την ανθεκτικότητα και την αυτονομία της Ευρώπης.
Τράπεζα της Ελλάδος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για κινδύνους από την πρόωρη αποπληρωμή του αναβαλλόμενου προειδοποιεί η ΤτΕ

Όπως επισημαίνει η ΤτΕ, η διαρκής επαναφορά του θέματος για τον αναβαλλόμενο φόρο δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά, και υπογραμμίζει το πλήγμα που μπορεί να υπάρξει από επιτάχυνση της απόσβεσης.