ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Θέρετρο Sani Ikos
Πανέμορφη εναέρια φωτογραφία του θερέτρου Sani Ikos, ιδανικός προορισμός διακοπών στη Χαλκιδική.

Η Ελλάδα κορυφαία επιλογή για τους Σέρβους τουρίστες σύμφωνα με ΕΟΤ

Η Ελλάδα παραμένει η πρώτη επιλογή διακοπών για τους Σέρβους, που προτιμούν κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά δείχνουν αυξανόμενο ενδιαφέρον και για άλλες περιοχές, εκτιμώντας τις παραλίες, τη φιλοξενία και τη γαστρονομία της χώρας μας.

Η Ελλάδα παραμένει η κορυφαία επιλογή διακοπών για τους Σέρβους τουρίστες, χάρη στις παραλίες, τη φιλοξενία, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και την εγγύτητα με τη Σερβία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), οι Σέρβοι επιλέγουν κυρίως προορισμούς της βόρειας Ελλάδας, όπως τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη και τη Θάσο, ενώ αυξάνεται το ενδιαφέρον τους και για άλλες περιοχές της χώρας.

Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από έρευνα για τη σερβική τουριστική αγορά, που πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Τουριστικής Προβολής του ΕΟΤ σε συνεργασία με την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Σερβίας (YUTA). Η παρουσίαση της έρευνας έγινε την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βελιγραδίου 2026 (International Fair of Tourism - IFT).

Η έρευνα, που διεξήχθη από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2025, είχε στόχο να αποτυπώσει τη συμπεριφορά των Σέρβων ταξιδιωτών, τα κίνητρα επιλογής της Ελλάδας, τους προτιμώμενους προορισμούς και τις εκτιμήσεις τους για το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Οι συμμετέχοντες ζήτησαν ενίσχυση του γαστρονομικού και πολιτιστικού τουρισμού, διεύρυνση της αεροπορικής συνδεσιμότητας, ανάδειξη νέων θεματικών εμπειριών και παράταση της τουριστικής περιόδου πέρα από τους μήνες αιχμής.

Τα αποτελέσματα παρουσίασε ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξωτερικού ΕΟΤ Σερβίας, Γιώργος Κακούτης, παρουσία δημοσιογράφων από κορυφαία σερβικά μέσα ενημέρωσης και εκπροσώπων ελληνικών προορισμών. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, η πρέσβης της Ελλάδας στη Σερβία, Μαρία Λεβαντή, ο εκπρόσωπος του Γραφείου ΟΕΥ Βελιγραδίου, Νίκος Χριστοδουλίδης, η εκπρόσωπος του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας, Αναστασία Πασσά, και ο διευθυντής της YUTA, Aleksandar Senicic.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύρος ακτογραμμή Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης προωθεί τη διεθνή εικόνα της Σύρου

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης υπέβαλε τον Γαλησσά ως υποψήφιο στον διεθνή διαγωνισμό «Best Tourism Villages» της UN Tourism, επιδιώκοντας διεθνή αναγνώριση για τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Άννα Καραμανλή εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Άννα Καραμανλή στην επέτειο της Γ’ Εθνοσυνέλευσης στην Τροιζήνα

Η υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή παρέστη στις εκδηλώσεις για τη Γ' Εθνοσυνέλευση στην Τροιζήνα, τονίζοντας τη σημασία της ιστορικής μνήμης και της ενότητας, που αποτελούν διαχρονικό μάθημα για την πρόοδο της χώρας.
Παραλία Λευκάδας θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ελλάδα στη 2η θέση παγκοσμίως με 657 βραβευμένες Γαλάζιες Σημαίες το 2026

Φέτος, 624 ελληνικές ακτές, 17 μαρίνες και 17 τουριστικά σκάφη τιμήθηκαν με τη «Γαλάζια Σημαία», όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, στο πλαίσιο των 75 χρόνων της, στις 14 Μαΐου στο Φάληρο.