Απαλλαγή από δημοτικά τέλη ζητούν βιομηχανίες στη Λάρισα

Σε επιστολή προς τον Υπ. Εσωτερικών κ. Τ. Θεοδωρικάκο, τονίζεται πως οι δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία είναι ορατές και οι προσδοκίες των επιχειρηματιών στρέφονται στην επανεκκίνηση της παραγωγής.

Κοινή επιστολή απέστειλαν ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης και ο Προέδρος Δ.Σ. της Ένωσης Εγκατεστημένων ΒΙ.ΠΕ Λάρισας κ. Βαγγέλης Γκάγκος προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, ζητώντας την απαλλαγή των εγκαταστημένων επιχειρήσεων τις ΒΙΠΕΛ, που επλήγησαν από τον κορονοϊό, από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού και συγκεκριμένα για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή τονίζεται πως οι δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία είναι ορατές και οι προσδοκίες του επιχειρηματικού κόσμου στρέφονται στη σταδιακή επανεκκίνηση της παραγωγικής δραστηριότητας. Για να μπορέσουν, όμως, οι επιχειρήσεις να ανακάμψουν και να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, η υποστήριξη της Πολιτείας έχει καθοριστικό ρόλο. Η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων που λειτουργούν εντός της ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας έχει οδηγηθεί σήμερα σε υποχρεωτική από τον νόμο ή εκ των πραγμάτων αναστολή λειτουργίας, ενώ οι περισσότερες από όσες παραμένουν σε λειτουργία έχουν περιορίσει σημαντικά τον κύκλο εργασιών τους και ανήκουν στην κατηγορία των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Αντιλαμβανόμενοι την αναγκαιότητα αποκατάστασης του ζητήματος, ο ΣΘΕΒ και η Ε.Ε. ΒΙ.ΠΕ Λάρισας ζητούν την άμεση έκδοση σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να ενεργοποιηθεί η παραπάνω νομοθετική διάταξη οριζόντια στο σύνολο των επιχειρήσεων πληττόμενων και κλεισμένων από δημόσια αρχή και πιο συγκεκριμένα να μην χρεωθούν τέλη οδοφωτισμού και καθαριότητας για τον δεύτερο τρίμηνο του έτους και να υπάρξει έκπτωση της τάξεως του 50% μέχρι το τέλος του 2020.

Οι παραπάνω ελαφρύνσεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια σημαντική έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας στην Περιφέρεια και στις μεταποιητικές επιχειρήσεις, που καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα αβέβαιο μέλλον, συνεισφέροντας στην τοπική οικονομία και κοινωνία, στηρίζοντας παράλληλα το κοινωνικό σύνολο με τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, καταλήγουν στην κοινή τους επιστολή οι δυο Πρόεδροι.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στον Πρόεδρο και Σύμβουλο Διοίκησης Τράπεζας Πειραιώς κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλο, στον Διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ κ. Αθανάσιο Ψαθά καθώς και στον Δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενισχύει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο δήμος Ρεθύμνης

Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που με κυβερνητικές αποφάσεις διέκοψαν υποχρεωτικά τη δραστηριότητά τους, απαλλάσσονται τους από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλους καθαριότητας και φωτισμού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βούλιαξε» ο τζίρος σε όλους τους κλάδους τον Ιούνιο στην Χαλκιδική

Έρευνα του Επιμελητήριο για μήνα Ιούνιο σε δείγμα δεκάδων επιχειρήσεων-μελών δείχνει ότι το μεγαλύτερο πλήγμα δέχτηκαν τα τουριστικά καταλύματα, με τις απώλειες στον κύκλο εργασιών τους να ανέρχονται στο 80%-85%.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρχίζουν οι αιτήσεις για το επίδομα σε εργαζόμενους του τουρισμού

Η έκτακτη μηνιαία αποζημίωση ανέρχεται στο ύψος του τελευταίου μηνιαίου επιδόματος ανεργίας που έλαβαν οι δικαιούχοι και θα καταβάλλεται μηνιαία για τον αντίστοιχο πλήρη μήνα εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά ανώτατο όριο για διάστημα τριών μηνών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλούνται να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση οι εργαζόμενοι στον τουρισμό

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση καλούνται οι εργαζόμενοι στον τουρισμό να συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωσης ειδικού σκοπού.