Φωτο: Shutterstock

Ξανά στη δημοσιότητα η έκθεση «Ήλιος» για τις συντάξεις, στα 724 ευρώ η μέση σύνταξη

«Όπως ακριβώς δεσμευτήκαμε, συνεχίζουμε την έκδοση και τη σταθερή δημοσιοποίηση των εκθέσεων του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» φωτίζοντας ξανά όλες τις πτυχές του ασφαλιστικού συστήματος» σημείωσε υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης

Στην δημοσιοποίηση της έκθεσης του συστήματος «Ήλιος» που περιλαμβάνει πλήθως πληροφοριών και στοιχείων για τις συντάξεις προχώρησε το Υπουργείο Εργασίας όπως είχε εξαγγείλει.  

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σημείωσε: «Όπως ακριβώς δεσμευτήκαμε, συνεχίζουμε την έκδοση και τη σταθερή δημοσιοποίηση των εκθέσεων του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» φωτίζοντας ξανά όλες τις πτυχές του ασφαλιστικού συστήματος που για καιρό είχε μείνει αδικαιολόγητα στο «σκοτάδι» από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.

Με αφορμή τα σημερινά τεκμηριωμένα και ποσοτικοποιημένα δεδομένα του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών «ΗΛΙΟΣ» που αφορούν τον μήνα Απρίλιο 2020 από τα αναλυτικά στοιχεία, αντλήσαμε και παραθέτουμε συνοπτικά πέντε κρίσιμα δεδομένα».

Συγκεκριμένα, ως προς τα στοιχεία για τις συντάξεις:

  • Πλήθος Συνταξιούχων: 2.498.671
  • Μηνιαίο Ποσό Εισοδήματος: 2.246.324.816,61€
  • Μέση Κύρια Σύνταξη: 724,19€
  • Μέση Επικουρική Σύνταξη: 172,37€
  • Πλήθος Νέων Συνταξιούχων με Οριστική Απόφαση Σύνταξης: 19.497
Έκθεση «Ήλιος»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κεφαλαιοποίηση στο συνταξιοδοτικό σύστημα προανήγγειλε ο Νότης Μηταράκης

Κάθε νέος ασφαλισμένος θα έχει τον ατομικό του λογαριασμό με στόχο τη δημιουργία εγχώριων θεσμικά κεφαλαίων που θα επανεπενδύονται στην οικονομία της χώρας. Επανέλαβε τη δέσμευση για την μη μείωση των συντάξεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι 12 αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση σε εργασιακά και ασφαλιστικό

Δώδεκα παρεμβάσεις δρομολογεί στα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα η κυβέρνηση, μέσα από μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρωνσε όλα τα θεματικά πεδία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βύθιση» στο ισοζύγιο της αγοράς εργασίας το α' εξάμηνο, θετικός ο Ιούνιος

Για τον Ιούνιο υπήρξε θετικό ισοζύγιο κατά 37.568 θέσεις εργασίας, ενώ η αρνητική πορεία του α' εξαμήνου αποδίδεται στην «απουσία» προσλήψεων από τον κλάδο του τουρισμού, λόγω της πανδημίας.