Παιδικοί σταθμοί

Voucher για βρεφονηπιακούς και σε εργαζόμενες μητέρες του δημοσίου

Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, η κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο στήριξης για τις μητέρες που εργάζονται στον δημόσιο τομέα. Αναλυτικά τα ποσά και τα εισοδηματικά κριτήρια.

Δράσεις για την ενίσχυση των γυναικών που εργάζονται στον δημόσιο τομέα ετοιμάζει η κυβέρνηση, όπως έκανε γνωστό η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Συγκεκριμένα, συνολικά, 15.000 μητέρες που εργάζονται στο δημόσιο τομέα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Εργασίας.

Η κυρία Μιχαηλίδου, είπε ακόμα ότι αυξάνονται και τα εισοδηματικά κριτήρια κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας, προκειμένου να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν το πρόγραμμα ακόμα περισσότερες εργαζόμενες.

Επίσης, η υφυπουργός Εργασίας, έκανε γνωστό ότι μέσω πλατφόρμας, που θα δημιουργήσει το υπουργείο Εργασίας, θα μπορούν να παίρνουν οι μητέρες το κουπόνι των 180 ευρώ που αντιστοιχεί στο ποσό της ενίσχυσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από 1η Οκτωβρίου το πρόγραμμα 100.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας

Το πρόγραμμα επιδοτεί για 6 μήνες όλο το μη μισθολογικό κόστος που επωμίζονται επιχειρήσεις και εργαζόμενοι ενώ εξασφαλίζει, με ειδική ρήτρα, την διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από τον Οκτώβριο η επιδότηση 100.000 θέσεων εργασίας 

Το υπ. Εργασίας προχώρησε σε κατάθεσε τροπολογίας βάσει της οποίας οι νέες συμβάσεις εργασίας εξάμηνης διάρκειας αφορούν κάθε είδους επιχείρηση-εργοδότη και είναι επιπρόσθετες σε σχέση προς τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας.