ΓΔ: 2569.82 1.56% Τζίρος: 262.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Λευκό μάρμαρο λατομείου
Φώτο: Shutterstock

Enterprise Greece: Στο Μιλάνο η διεθνής προβολή του ελληνικού μαρμάρου

Το ελληνικό μάρμαρο προβάλλεται διεθνώς στη Fuorisalone Milano 2026, με τη συμμετοχή της Ελλάδας και μήνυμα που αναδεικνύει τη διαχρονική και σύγχρονη αξία του.

Το ελληνικό μάρμαρο αποκτά διεθνή προβολή μέσα από τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Fuorisalone Milano 2026, σύμφωνα με ανακοίνωση της Enterprise Greece. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 26 Απριλίου στο Μιλάνο, αποτελώντας ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του παγκόσμιου design.

Η Ελλάδα ξεχωρίζει στην έκθεση με το μήνυμα «Greek Marble: Then. Now. Forever.», αναδεικνύοντας τη διαχρονική αξία και τη σύγχρονη δυναμική του ελληνικού μαρμάρου στη διεθνή αρχιτεκτονική και διακόσμηση. Το ελληνικό περίπτερο επιδιώκει να προβάλει τον δημιουργικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας στον χώρο του design.

Η Enterprise Greece, σε συνεργασία με την Greek Marble Association (GMA), στηρίζει το project GREEK MARBLE OYZERI, το οποίο στοχεύει να αναδείξει το ελληνικό μάρμαρο ως ισχυρό στοιχείο αισθητικής και σύγχρονου σχεδιασμού. Μέσα από αυτή τη συμμετοχή, οι ελληνικές επιχειρήσεις αποκτούν πολύτιμες ευκαιρίες εξωστρέφειας και ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, η παρουσία τους στη Fuorisalone προσφέρει:

- Πρόσβαση σε διεθνείς αγοραστές και decision-makers.
- Δυνατότητες νέων συνεργασιών και αγορών.
- Ενίσχυση της διεθνούς αναγνωρισιμότητας και ανταγωνιστικότητας.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον επίσημο ιστότοπο της έκθεσης: https://www.fuorisalone.it/en.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Ζαχαράκη: Τιμούμε το παρελθόν μαθαίνοντας από αυτό, όχι μόνο θυμούμενοι

Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη τόνισε πως η 28η Οκτωβρίου είναι ζωντανή μνήμη αντίστασης στον φασισμό. Υπογράμμισε τη σημασία διατήρησης της δημοκρατίας, λέγοντας "όχι" σε βία, ρατσισμό και διχασμό.
Πάυλος Μαρινάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Στόχος μας το ΟΑΚΑ να γίνει ανοιχτό πάρκο για όλους

Ο Παύλος Μαρινάκης ενημερώθηκε από τη διοίκηση του ΟΑΚΑ για τα σχέδια μετατροπής του σε σύγχρονο Ολυμπιακό αστικό πάρκο κατά την επίσκεψή του στο συγκρότημα, τονίζοντας τη σταθερή στήριξή του στους πολίτες της περιοχής.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία Μητσοτάκη στο Στρατηγικό Φόρουμ Ελλάδας-ΗΑΕ της Enterprise Greece

Η Ελλάδα και τα ΗΑΕ έχουν αναπτύξει στενή σχέση εμπιστοσύνης και στρατηγικής σημασίας που υπερβαίνει το εμπόριο, εστιάζοντας σε πολιτική, ασφάλεια, ενέργεια, τεχνολογία και κοινές προκλήσεις, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Βερολίνο και τη Λειψία για τουριστική προώθηση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, θα ηγηθεί αποστολής σε Βερολίνο και Λειψία στις 22-25 Οκτωβρίου για την τουριστική προώθηση της πόλης, στο πλαίσιο της δράσης «Destination Thessaloniki» με στόχο τη γερμανική αγορά.
Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη: Η Ελλάδα κλειδί στον διεθνή διάλογο για πολιτιστική κληρονομιά

Η Λίνα Μενδώνη υπογράμμισε τον διεθνή ρόλο της Ελλάδας στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, τη σημασία της συνεργασίας και τη συμβολή της Τεχνητής Νοημοσύνης για την ανάδειξη και διαφύλαξή της στην 4η Συνάντηση της ACHA.
Μέγαρο Ακαδημίας Αθηνών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η πανηγυρική συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών για την 28η Οκτωβρίου στις 22/10

Η Ακαδημία Αθηνών τιμά την 28η Οκτωβρίου με πανηγυρική συνεδρία στις 22 Οκτωβρίου 2026, ώρα 19:00. Τον λόγο «Το θάρρος της ελευθερίας» θα εκφωνήσει ο Γ. Χρούσος. Δυνατή η διαδικτυακή παρακολούθηση μέσω συνδέσμου.