Φωτο: Shutterstock

Χάθηκε το 1/4 του τζίρου στο λιανεμπόριο τον Απρίλιο 

Το lockdown οδήγησε σε πτώση κατά 24,7% τον τζίρο του λιανικού εμπορίου τον Απρίλιο και κατά 24,8% τον όγκο πωλήσεων.

Ισχυρή ήταν η επίδραση του lockdown στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, κάτι άλλωστε αναμενόμενο, το οποίο, όμως αποδεικνύεται και από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ.

Σύμφωνα με αυτά ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών υποχώρησε κατά 24,7% τον Απρίλιο σε ετήσια βάση, ενώ αποδυναμώθηκε κατά 23,3% σε σύγκριση με τον Μάρτιο. 

Παράλληλα ο γενικός δείκτης όγκου κατά τον μήνα Απρίλιο 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2019, παρουσίασε μείωση 24,8% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2020 υποχώρησε 23,1%. 

Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης κύκλου Εργασιών, κατά τον μήνα Απρίλιο 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2020 παρουσίασε μείωση 26,5%, ενώ ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης ογκου, κατά τον μήνα Απρίλιο 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2020, παρουσίασε μείωση 25,5%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντική αύξηση στο Tax Free Shopping στην Ελλάδα παρά την υποχώρηση των Κινέζων

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Global Blue Hellas, κορυφαίοι διεθνείς καταναλωτές συνεχίζουν να παραμένουν οι Κινέζοι με 32%, οι Αμερικάνοι με 14% και οι Ισραηλίτες με 6%. Σημαντική μείωση της συνεισφοράς των Κινέζων αγοραστών σε σχέση με το 2018.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσφυγή κατά της λειτουργίας του εκπτωτικού χωριού τις Κυριακές

Κατά της απόφασης του υπουργού Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδη που δίνει την δυνατότητα στο εκπτωτικό χωριό ΜcArthour Glen να ανοίγει 32 Κυριακές τον χρόνο στρέφεται η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.