Γεωργιάδης: Η Ελλάδα γίνεται χώρα φιλική προς τις επενδύσεις

Στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την προσέλκυση επενδύσεων αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας σε συνέδριο του ΙΟΒΕ.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μετατρέψει την Ελλάδα σε μία οικονομία φιλική προς τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις, όπως υπογράμμισε ο υπ. Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, συμμετέχοντας στο διαδικτυακό συνέδριο που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το ΙΟΒΕ με θέμα: «Stimulating resilient recovery through investments, digital transformation and green economy». 

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε εκτενώς στο νομοθετικό έργο που έχει πραγματοποιήσει το υπουργείο Ανάπτυξης σε μία σειρά από τομείς που ξεκινούν από τις επενδύσεις έως την ενέργεια και το σύστημα απονομής δικαιοσύνης, ιδιαίτερα για δικαστικές υποθέσεις όπου εμπλέκονται επιχειρήσεις. 

Όπως υπογράμμισε η κυβέρνηση φροντίζει να πραγματοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις σε όλα τα μέτωπα και να μην μένει στα λόγια, στοχεύοντας παράλληλα στη βελτίωση της θέσης της ελληνικής οικονομίας τόσο σε επίπεδο ανταγωνισμού όσο και στον τομέα της διευκόλυνσης του επιχειρείν. 

Αναφέρθηκε εκτενώς και στην επένδυση στο Ελληνικό, η οποία ξεκινά αύριο Παρασκευή 3 Ιουλίου, τονίζοντας ότι αυτό επιτυγχάνεται μετά από χρόνια παλινωδιών ενώ αποτελεί «μία τεράστια επένδυση ύψους οκτώ δισ. ευρώ», όπως επίσης στην επένδυση στην Κασσιόπη η οποία θα εγκαινιαστεί από τον πρωθυπουργό την επόμενη εβδομάδα. 

Ο υπ. Ανάπτυξης επικέντρωσε την εισήγησή του στις νομοθετικές κινήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέσω του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, του ενεργειακού νομοσχεδίου (σε συνεργασία με το υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας), για το οποίο τόνισε χαρακτηριστικά ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση του μεριδίου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Όπως τόνισε, πριν το νέο νομοσχέδιο «για να υπάρξει δημιουργία ενός αιολικού πάρκου για παράδειγμα χρειάζονταν πάνω από πέντε χρόνια, ενώ αυτή τη στιγμή η όλη διαδικασία δεν ξεπερνά τους έξι μήνες».

Εστίασε ακόμη την ομιλία του σε θέματα που αφορούν τόσο την ολοκλήρωση της διαδικασίας του κτηματολογίου όσο και το γεγονός ότι το υπ. Ανάπτυξης συνεργάζεται στενά με το υπ. Δικαιοσύνης προκειμένου να υπάρξει επιτάχυνση των δικαστικών υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται επιχειρήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Περιμένουμε σημαντικές επενδύσεις στη βιομηχανία από τις ΗΠΑ

Την αισιοδοξία του ότι η ελληνική βιομηχανία θα στηριχθεί σημαντικά από τις ΗΠΑ εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι στο καλύτερο επίπεδο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από σήμερα οι αιτήσεις για δάνεια κεφαλαίου κίνησης με πλήρη επιδότηση επιτοκίου

Άνοιξε σήμερα στις 12 το μεσημέρι η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στο πρόγραμμα χορήγησης δανείων κεφαλαίου κίνησης με πλήρη επιδότηση επιτοκίου τα πρώτα δύο χρόνια (ΤΕΠΙΧ ΙΙ).