ΓΔ: 2723.14 0.95% Τζίρος: 175.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:10:36
Αεροδρόμιο Μακεδονία κτίριο
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Αύξηση 6,1% στην επιβατική κίνηση τον Αύγουστο

Ισχυρή άνοδο κατέγραψε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» τον Αύγουστο, με 966.497 επιβάτες, αυξημένους κατά 6,1% σε ετήσια βάση. Συνολικά, 7,1 εκατ. επιβάτες στα 14 αεροδρόμια της Fraport Greece.

Ανοδική τάση συνεχίζει να παρουσιάζει η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, καθώς τον Αύγουστο υποδέχτηκε 966.497 επιβάτες

Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 6,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με ενημέρωση από τη διαχειρίστρια εταιρεία, Fraport Greece.

Στην κατάταξη των χωρών με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση, πρώτη αναδείχθηκε η Ελλάδα με 238.043 επιβάτες. Ακολουθούν η Γερμανία με 210.179 επιβάτες και το Ηνωμένο Βασίλειο με 83.352. Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται η Πολωνία με 48.572, η Ιταλία με 43.145 και η Κύπρος με 42.976 επιβάτες.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν το Ισραήλ με 36.435 επιβάτες, η Αυστρία με 31.003, η Ελβετία με 27.938 και η Ολλανδία με 21.704 επιβάτες.

Τον Αύγουστο του 2026, τα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece διακίνησαν συνολικά 7,1 εκατομμύρια επιβάτες μέσα σε έναν μήνα. Η συνολική κίνηση παρουσίασε αύξηση 5,1% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2025.

Η επιβατική κίνηση εσωτερικού ανήλθε σε 968.000 επιβάτες, καταγράφοντας άνοδο 5,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Παράλληλα, η διεθνής επιβατική κίνηση έφτασε τα 6,2 εκατομμύρια επιβάτες, αυξημένη κατά 5% σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, από το 2017, έτος παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, η Fraport Greece έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 280 εκατομμύρια επιβάτες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροδρόμιο Μακεδονία Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθώοι οι δύο Βρετανοί για το περιστατικό αναγκαστικής προσγείωσης

Αθώοι κρίθηκαν δύο Βρετανοί αδερφοί που είχαν συλληφθεί για επεισόδιο σε πτήση Μάντσεστερ-Ρόδος, μετά από αναγκαστική προσγείωση στη Θεσσαλονίκη. Το δικαστήριο έκρινε πως δεν υπήρχε δόλος και τους αθώωσε.
Αεροδρόμιο Μακεδονία Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναγκαστική προσγείωση στη Θεσσαλονίκη λόγω επεισοδίου με Βρετανούς

Αναγκαστική προσγείωση στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε χθες αεροπλάνο από Μάντσεστερ προς Ρόδο, λόγω επεισοδίου με δύο Βρετανούς επιβάτες που προκάλεσαν φασαρία, ήταν επιθετικοί και δεν υπάκουσαν στις οδηγίες του πληρώματος.
Αεροδρόμιο Μακεδονία Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη Βρετανού μετά από αναγκαστική προσγείωση στο «Μακεδονία»

Αναστάτωση προκάλεσε Βρετανός επιβάτης υπό την επήρεια μέθης σε πτήση από Νιουκάστλ προς Ηράκλειο, αναγκάζοντας το αεροσκάφος να προσγειωθεί εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα λόγω της επιθετικής του συμπεριφοράς.
λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Νέες λεωφορειακές γραμμές από τις 1/9, η Χ3 από τις 27/8

Από 1η Σεπτεμβρίου 2026 τίθενται σε ισχύ οι νέες λεωφορειακές γραμμές στην Καλαμαριά, με εξαίρεση τη γραμμή Χ3 που ξεκινά 27/8, ταυτόχρονα με τη λειτουργία του Μετρό. Ο ΟΣΕΘ καλεί το κοινό να ενημερωθεί για τις αλλαγές.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 40χρονος μετά από επεισόδιο σε πτήση για το Σαράγεβο

Συνελήφθη 40χρονος Αυστραλός που προκάλεσε επεισόδιο σε πτήση από τη Θεσσαλονίκη προς το Σαράγεβο, αναγκάζοντας τον κυβερνήτη να επιστρέψει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» για ασφάλεια.