ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Ομάδα κρούσης για το Ταμείο Ανάκαμψης

Την Επιτροπή θα στελεχώσουν ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Άκης Σκέρτσος, ο Δημήτρης Σκάλκος, ο Αλέξης Πατέλης, και ο Μιχάλης Αργυρού.

Πενταμελή εκτελεστική επιτροπή στη Γραμματεία της Κυβέρνησης δημιουργεί το Μέγαρο Μαξίμου για τη διαχείριση του σχεδίου Πισσαρίδη, το οποίο θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση τη Δευτέρα, σηματοδοτώντας την εκκίνηση της προετοιμασίας για την αξιοποίηση των πόρων ύψους 72 δισ. ευρώ συνολικά, από το Ταμείο Ανάκαμψης και τον κοινοτικό προϋπολογισμό.

Την Επιτροπή αυτή θα στελεχώσουν ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υφυπουργός Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου, ο Αλέξης Πατέλης, και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, ο Μιχάλης Αργυρού.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα δημιουργηθούν πέντε ομάδες εργασίας για τις πέντε μεγάλες θεματικές ενότητες, οι οποίες είναι και απολύτως εναρμονισμένες με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

  • Τα ζητήματα που αφορούν την «πράσινη» ανάπτυξη υπό την εποπτεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας,
  • ζητήματα που αφορούν την ψηφιακή πολιτική υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης,
  • ζητήματα που αφορούν απασχόληση, δεξιότητες και κοινωνική συνοχή υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας,
  • ζητήματα που αφορούν τις υποδομές υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, και
  • ζητήματα που αφορούν τον παραγωγικό μετασχηματισμό και τις ιδιωτικές επενδύσεις υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Φυσικά το Υπουργείο Οικονομικών διαθέτει πάντα τη συνολική εποπτεία όλων των ροών χρηματοδότησης.

Στόχος είναι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να αρχίσουν να συνεδριάζουν οι πρώτες επιτροπές. Έτσι ώστε μέχρι τα τέλη Αυγούστου να έχουν συλλεχθεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία, ως τα τέλη Σεπτεμβρίου να έχει συνταχθεί το βασικό σχέδιο προς δημόσια διαβούλευση, για να μπορεί να κατατεθεί το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης στις 15 Οκτωβρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Τσιτσιράγκος ομιλία
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τσιτσιράγκος: Το στοίχημα της οικονομίας μετά το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο πρόεδρος της Alpha Bank, Δημήτρης Τσιτσιράγκος, τόνισε ότι η Ελλάδα καλείται να στηριχθεί περισσότερο στις δικές της δυνάμεις μετά το Ταμείο Ανάκαμψης, με έμφαση σε επενδύσεις, παραγωγικότητα και καινοτομία.
Δημήτρης Παπαστεργίου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΕΔΕ: Έξυπνοι δήμοι και έλλειμμα 2,44 δισ. ευρώ σύμφωνα με Παπαστεργίου

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου ενημέρωσε την ΚΕΔΕ για τα έργα «έξυπνων Δήμων» από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ παρουσιάστηκαν τα πρώτα στοιχεία με μειωμένο λειτουργικό κόστος δήμων κατά 2,44 δισ. ευρώ.
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Σε αδιέξοδο το πρόγραμμα δωρεάν απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλλει ότι το πρόγραμμα δωρεάν απογευματινών χειρουργείων κατέρρευσε, με χιλιάδες ασθενείς σε αναμονή και κονδύλια να μένουν ανεκμετάλλευτα, αποδίδοντας την αποτυχία στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Λογότυπο ΑΔΜΗΕ κτίριο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο ΑΔΜΗΕ αυξάνει το μετοχικό του κεφάλαιο με στόχο τη φθηνότερη ενέργεια

Η επιτυχής αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ σηματοδοτεί εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και την ενεργειακή στρατηγική, με το Δημόσιο να κρατά το 51% και τη χρηματοδότηση μεγάλων επενδύσεων σε υποδομές έως το 2029.