ΓΔ: 2055.51 -0.19% Τζίρος: 148.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Shutterstock

Ομάδα κρούσης για το Ταμείο Ανάκαμψης

Την Επιτροπή θα στελεχώσουν ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Άκης Σκέρτσος, ο Δημήτρης Σκάλκος, ο Αλέξης Πατέλης, και ο Μιχάλης Αργυρού.

Πενταμελή εκτελεστική επιτροπή στη Γραμματεία της Κυβέρνησης δημιουργεί το Μέγαρο Μαξίμου για τη διαχείριση του σχεδίου Πισσαρίδη, το οποίο θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση τη Δευτέρα, σηματοδοτώντας την εκκίνηση της προετοιμασίας για την αξιοποίηση των πόρων ύψους 72 δισ. ευρώ συνολικά, από το Ταμείο Ανάκαμψης και τον κοινοτικό προϋπολογισμό.

Την Επιτροπή αυτή θα στελεχώσουν ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υφυπουργός Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου, ο Αλέξης Πατέλης, και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, ο Μιχάλης Αργυρού.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα δημιουργηθούν πέντε ομάδες εργασίας για τις πέντε μεγάλες θεματικές ενότητες, οι οποίες είναι και απολύτως εναρμονισμένες με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

  • Τα ζητήματα που αφορούν την «πράσινη» ανάπτυξη υπό την εποπτεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας,
  • ζητήματα που αφορούν την ψηφιακή πολιτική υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης,
  • ζητήματα που αφορούν απασχόληση, δεξιότητες και κοινωνική συνοχή υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας,
  • ζητήματα που αφορούν τις υποδομές υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, και
  • ζητήματα που αφορούν τον παραγωγικό μετασχηματισμό και τις ιδιωτικές επενδύσεις υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Φυσικά το Υπουργείο Οικονομικών διαθέτει πάντα τη συνολική εποπτεία όλων των ροών χρηματοδότησης.

Στόχος είναι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να αρχίσουν να συνεδριάζουν οι πρώτες επιτροπές. Έτσι ώστε μέχρι τα τέλη Αυγούστου να έχουν συλλεχθεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία, ως τα τέλη Σεπτεμβρίου να έχει συνταχθεί το βασικό σχέδιο προς δημόσια διαβούλευση, για να μπορεί να κατατεθεί το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης στις 15 Οκτωβρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Ενισχύουμε τη δημόσια υγεία σε Χίο και Ψαρά με νέα έργα

Νέες υποδομές υγείας εγκαινίασε στη Χίο και τα Ψαρά ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοινώνοντας προσλήψεις, έργα μέσω Ταμείου Ανάκαμψης και δράσεις για την ενίσχυση των νησιών.
Οι στρατηγικές των επενδυτικών κολοσσών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μονόδρομος οι επενδύσεις για τη σύγκλιση της Ελλάδας με την Ευρωζώνη

H Ελλάδα χρειάζεται στοχευμένες επενδύσεις σε υποδομές, καινοτομία και εξωστρέφεια, προκειμένου να κλείσει την ψαλίδα με την Ευρώπη. Τί είπαν για τις επενδύσεις ο CEO της Eurobank Φωκίων Καραβίας και της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης.
Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη: Εγκαινιάστηκε το έργο ανάδειξης και φωτισμού του ναού της Αφαίας

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εγκαινίασε το έργο ανάδειξης του ναού της Αφαίας στην Αίγινα, με νέο φωτισμό, αναβαθμισμένες υποδομές και μέτρα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Κτίριο ΑΑΔΕ Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Nova ICT–nvisionist αναλαμβάνουν την ψηφιοποίηση του αρχείου της ΑΑΔΕ

Η ένωση Nova ICT – nvisionist ανέλαβε το έργο ψηφιοποίησης του αρχείου της ΑΑΔΕ, αξίας 39,8 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης. Θα ψηφιοποιηθούν 182 εκατ. σελίδες για τη δημιουργία ψηφιακού αποθετηρίου.
πανοραμική Ρεθύμνου λιμάνι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μυλοπόταμος Ρεθύμνου: Δημιουργία υποβρύχιου τουριστικού αξιοθέατου στον Μπάλο

Ο Δήμος Μυλοποτάμου προχωρά στη δημιουργία υποβρύχιου τουριστικού αξιοθέατου στον Όρμο Μπαλίου, έργο 221.612 ευρώ που εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης και χρηματοδοτείται από την Ε.Ε.