Φώτο: Shutterstock

Με ρυθμό 21,7% τρέχει η οικοδομική δραστηριότητα

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται και πάλι η οικοοδομική δραστηριότητα στην Ελλάδα που σημείωσε αύξηση 21,7% τον φετινό Ιούλιο.

Αύξηση 21,7% στον όγκο της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας σημειώθηκε τον Ιούλιο εφέτος, καθώς, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, εκδόθηκαν στο σύνολο της χώρας 1.832 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 431,3 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.890,4 χιλιάδες m3 όγκου. Έτσι, παρουσιάστηκε παρουσιάζοντας αύξηση κατά 19,6% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 33,7% στην επιφάνεια και κατά 21,7% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

Το επτάμηνο, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει αύξηση κατά 4,9% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αλλά μείωση κατά 0,4% στην επιφάνεια και κατά 1,4% στον όγκο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2018.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλλιτσάντσης: Να δίνει αποζημιώσεις το κράτος σε εταιρείες όταν καθυστερεί έργα

Στην ανάγκη να εξαλειφθούν οι παθογένειες του Δημοσίου ώστε να ανακτηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη των επενδυτών και να προχωρήσουν άμεσα οι επενδύσεις αναφέρθηκε ο Α. Καλλιτσάντσης, Διευθύνων Σύμβουλος της Ελλάκτωρ.