Φώτο: ΑΠΕ

Βρούτσης: Να ανταποκριθούν οι επιχειρήσεις στο πρόγραμμα των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας

Σε πλήρη λειτουργία από σήμερα στην ΕΡΓΑΝΗ το πρόγραμμα 100.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας για την στήριξη των ανέργων και την ενίσχυση της αγοράς εργασίας.

«Ξεκίνησε σήμερα το μεγαλύτερο πρόγραμμα πολιτικής απασχόλησης που έχει υλοποιήσει ποτέ η Πολιτεία για την στήριξη των ανέργων και των μακροχρόνια ανέργων» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σχολιάζοντας την έναρξη του προγράμματος 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας. 

Υπενθυμίζεται ότι ενεργοποιείται από σήμερα το πρόγραμμα για τη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας με παροχή για έξι μήνες επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος και πρόσθετη επιδότηση 200 ευρώ, όταν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους. Ήδη δημοσιεύθηκε η σχετική απόφαση, με την οποία τίθεται σε ισχύ από σήμερα το πρόγραμμα. Οι επιχειρήσεις - εργοδότες που επιθυμούν να αξιοποιήσουν το νέο πρόγραμμα για προσλήψεις, θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο σύστημα «Εργάνη».

«Οι επιχειρήσεις μπορούν από σήμερα να συμπληρώνουν τα σχετικά έντυπα αναγγελίας πρόσληψης και υπεύθυνης δήλωσης που έχουν ανέβει στον ιστότοπο της ΕΡΓΑΝΗ και να προσλαμβάνουν νέο προσωπικό απολαμβάνοντας τα ειδικά οφέλη του νέου προγράμματος με κυριότερο την επιδότηση όλων των ασφαλιστικών εισφορών σε κάθε νέα πρόσληψη για 6 μήνες, συμπεριλαμβανομένων και των αναλογουσών εισφορών για τα δώρα και το επίδομα άδειας.

Περιμένουμε από όλες τις επιχειρήσεις και εργοδότες να ανταποκριθούν στο νέο πρόγραμμα και να επωφεληθούν των ειδικών ευεργετικών διατάξεων του» ανέφερε ο υπουργός.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διεύρυνση των μέτρων για την προστασία της εργασίας εξετάζει η κυβέρνηση

«Με τα έκτακτα μέτρα που λάβαμε, προστατέψαμε την αγορά εργασίας και αποτρέψαμε ισχυρό κύμα απολύσεων ενώ η δέσμη των ευεργετικών μέτρων θα ενισχυθεί, διευρυνθεί και συνεχιστεί για όσο χρειαστεί» δήλωσε ο Γ. Βρούτσης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγγυήσεις για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων από το υπ. Εργασίας

Ο υπ. Εργασίας ανέφερε για το θέμα των υπερωριών πως δεν θίγεται ο πυρήνας του εργατικού δικαίου της χώρας. Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα δοθεί το δώρο Πάσχα σε όσους δεν το έχουν ήδη λάβει.