ΓΔ: 2497.69 -0.12% Τζίρος: 40.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:24:39
Φώτο: Ausa.org

Η Ελλάδα στη διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού AUSA 2019

Με εθνικό περίπτερο θα λάβει μέρος, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ελλάδα, στην διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού AUSA 2019 η οποία θα λάβει χώρα στην Ουάσιγκτον, από 14 έως 16 Οκτωβρίου.

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ελλάδα συμμετέχει με εθνικό περίπτερο στη διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού AUSA 2019, αποκλειστικά για τον στρατό ξηράς, που πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον, από 14 έως 16 Οκτωβρίου.

Στο εθνικό περίπτερο συμμετέχουν φέτος η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), η Alpha Systems, η Systems Sunlight S.A., η Theon Sensors, ενώ στο κοινό περίπτερο ΣΕΚΠΥ-ΕΕΛΕΑΑ συμμετείχαν οι AEL JointVentures, AEROSERVICESSA, ALTUSLSA, MILTECHSA και ROTASA.

Τα εγκαίνια του περιπτέρου πραγματοποίησαν ο γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) αντιναύαρχος (ε.α.) Κυριάκος Κυριακίδης, ο Έλληνας πρέσβης στην Ουάσινγκτον Χάρης Λαλάκος, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νίκος Μπακατσέλος και από την αμερικανική πλευρά η αναπληρώτρια γραμματέας του τμήματος αμυντικών συνεργασιών του αμερικανικού Στρατού (DASADE&C) Ann Cataldo και η αντιπρόεδρος της AUSA Patricia McQuistion. Στην τελετή παρέστησαν και εκπρόσωποι αντιπροσωπειών άλλων χωρών και εταιρειών που συμμετέχουν στην έκθεση.

Υπενθυμίζεται ότι το εθνικό περίπτερο συνδιοργανώνεται από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και την Enterprise Greece και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας/ΓΔΑΕΕ.

Η AUSA 2019 καταλαμβάνει επιφάνεια 16000 τμ και συμμετέχουν συνολικά περισσότεροι από 700 εκθέτες, προερχόμενοι από 80 διαφορετικές χώρες. Στην έκθεση αναμένεται να παραστούν πάνω από 30.000 επισκέπτες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Απαραίτητες ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και νέα φάση στεγαστικού

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε τη σημασία ισχυρών και σύγχρονων Ενόπλων Δυνάμεων για την Ελλάδα, στην τελετή υπογραφής της σύμβασης δωρεάς για νέες εγκαταστάσεις της 5ης Μοίρας Ικάρων, δωρεά του Π. Λασκαρίδη.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπογράφτηκε η σύμβαση για τις νέες εγκαταστάσεις της 5ης Μοίρας στη Σχολή Ικάρων

Ο Νίκος Δένδιας παρευρέθηκε στη Σχολή Ικάρων για την υπογραφή σύμβασης κατασκευής νέων εγκαταστάσεων της 5ης Μοίρας, δωρεάς 4,5 εκατ. ευρώ από το Ίδρυμα «Αικατερίνη Λασκαρίδη» και τον Πάνο Λασκαρίδη.
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην τρίτη φάση το οικιστικό πρόγραμμα του ΥΠΕΘΑ

Ξεκίνησε η τρίτη φάση του οικιστικού προγράμματος του ΥΠΕΘΑ με δημοπράτηση έργων άνω των 60 εκατ. ευρώ για 181 νέες κατοικίες σε διάφορες περιοχές. Ήδη έχουν παραδοθεί 462 σπίτια και αναμένονται άλλα 801 σύντομα.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νίκος Δένδιας παρών στην υπογραφή δωρεάς για νέα Μοίρα Ικάρων

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα δώσει χαιρετισμό στην τελετή υπογραφής της σύμβασης για νέα Μοίρα Ικάρων την Τρίτη 21 Ιουλίου, στις 10:00 π.μ., στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων «Υποστράτηγος Ν. Σιαλμάς».
Θανάσης Δαβάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δαβάκης σε Ελληνική Λύση: Καλώς ήρθατε στην «Ατζέντα 2030»

Στη λογική της «Ατζέντας 2030» καλωσόρισαν πηγές του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας την Ελληνική Λύση - Στο ΕΛΚΑΚ και τον ΣΤ' κλάδο στέλνει ο Δαβάκης την αξιολόγηση του μη επανδρωμένου αεροχήματος που αναπτύχθηκε στην ΣΤΥΑ το 2023.
μαχητικό F35 αεροσκάφος
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αρχηγός ΓΕΑ στο συνέδριο Ευρωπαίων Αρχηγών Αεροπορίας για F-35

Ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης, έλαβε μέρος στη συνάντηση «European F-35 Air Chiefs Meeting» στη RAF Marham, με συμμετοχή αεροπορικών ηγετών από 14 χώρες και εκπροσώπων διεθνών αεροπορικών φορέων.