ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Με μια μέρα καθυστέρηση η έναρξη των εκπτώσεων στη Θεσσαλονίκη

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε πως τα καταστήματα δεν θα λειτουργήσουν την Κυριακή 1η Νοεμβρίου λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος του φθινοπώρου στη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει τελικά από τις 2 Νοεμβρίου του 2020 καθώς την Κυριακή 1η του μήνα έχει απαγορευτεί η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων.

Αυτό αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), ύστερα και από την σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, βάσει της οποίας οι εμπορικές επιχειρήσεις δεν θα λειτουργήσουν την Κυριακή 1/11. Τονίζεται ότι την προαναφερόμενη εξέλιξη γνωστοποίησε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Υπενθυμίζουμε πως στην Αθήνα τα καταστήματα θα λειτουργήσουν την Κυριακή 1η Νοεμβρίου με προτεινόμενο από τον ΕΣΑ ωράριο λειτουργίας, από τις ‪11:00‬ έως τις ‪18:00‬. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

greece-athens-shops
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Να σταματήσει η εβδομαδιαία «αιμορραγία» των 500 εκατ. ζητά ο Κορκίδης

Ορθή και έγκαιρη χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ την απόφαση για την παράταση των εκπτώσεων έως το τέλος Μαρτίου, ώστε να προλάβουν οι επιχειρήσεις να ρευστοποιήσουν τα εμπορεύματα στα ράφια τους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς θα επηρεάσει την εκπτωτική περίοδο η αυστηροποίηση του lockdown

Η εκπτωτική περίοδος ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα ενώ είναι ακόμα άγνωστο για το πότε θα ανοίξουν ξανά τα καταστήματα μετά την αυστηροποίηση του lockdown που αποφάσισε η κυβέρνηση μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται αλλαγές στις εκπτώσεις και τις προσφορές

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που θα αφορά στο παρεμπόριο ενδέχεται να περιλαμβάνεται και ρύθμιση για την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων και την απελευθέρωση των προσφορών.