Φώτο: Shutterstock

Με μια μέρα καθυστέρηση η έναρξη των εκπτώσεων στη Θεσσαλονίκη

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε πως τα καταστήματα δεν θα λειτουργήσουν την Κυριακή 1η Νοεμβρίου λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος του φθινοπώρου στη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει τελικά από τις 2 Νοεμβρίου του 2020 καθώς την Κυριακή 1η του μήνα έχει απαγορευτεί η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων.

Αυτό αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), ύστερα και από την σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, βάσει της οποίας οι εμπορικές επιχειρήσεις δεν θα λειτουργήσουν την Κυριακή 1/11. Τονίζεται ότι την προαναφερόμενη εξέλιξη γνωστοποίησε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Υπενθυμίζουμε πως στην Αθήνα τα καταστήματα θα λειτουργήσουν την Κυριακή 1η Νοεμβρίου με προτεινόμενο από τον ΕΣΑ ωράριο λειτουργίας, από τις ‪11:00‬ έως τις ‪18:00‬. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται αλλαγές στις εκπτώσεις και τις προσφορές

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που θα αφορά στο παρεμπόριο ενδέχεται να περιλαμβάνεται και ρύθμιση για την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων και την απελευθέρωση των προσφορών.
katastimata, emporio
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξετάζεται επανεκκίνηση πολλών ταχυτήτων στο λιανεμπόριο

Ο γγ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Π. Σταμπουλίδης ανέφερε πως η άρση του lockdown θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις των ειδικών και τόνισε οτι πρέπει οι πολίτες να μείνουν συγκεντρωμένοι στα μέτρα.
emporio, lockdown, katastimata
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων Νοεμβρίου ζητούν οι έμποροι

Σύμφωνα με την επιστολή που έστειλε στον υπουργό Οικονομικών, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, το χονδρικό εμπόριο και άλλοι κλάδοι βλέπουν τον τζίρο τους να μηδενίζεται εξαιτίας των κλειστών καταστημάτων.