ΓΔ: 898.63 -0.74% Τζίρος: 98.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Με αρνητικό επιτόκιο η δημοπρασία εντόκων 13 εβδομάδων

Υποβλήθηκαν συνολι­κές προ­­­σφο­ρές ύψους 1,312 εκατ. ευρώ, που υπερκά­λυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,10 φορές. Στο -0,2% το επιτόκιο.

Με αρνητικό επιτόκιο στο -0,2% ολοκληρώθηκε η δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους 625 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ, υποβλήθηκαν συνολι­κές προ­­­σφο­ρές ύψους 1,312 εκατ. ευρώ, που υπερκά­λυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,10 φορές.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βα­σικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020.             

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, κα­­θώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 187,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πολύ καλή πορεία, από απόψεως επιτοκίου αλλά και ζήτησης της νέας έκδοσης έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά επιτυχημένων εξόδων στις αγορές από το ελληνικό δημόσιο. Παράλληλα και στη δευτερογενή αγορά τα ελληνικά κρατικά ομόλογα συνεχίζουν να έχουν καλή εικόνα, με την απόδοση για το 10ετές -ομόλογο το οποίο αποτελεί βαρόμετρο της εμπιστοσύνης των αγορών σε μία χώρα- να καταρρίπτει συνεχή ιστορικά χαμηλά. 

Η αποκλιμάκωση των αποδόσεων για όλα τα κρατικά ομόλογα και όχι μόνο για τα ελληνικά οφείλεται και στο εν εξελίξει έκτακτο πρόγραμμα αγορών ΡΕΡΡ της ΕΚΤ, ενώ η υψηλή ζήτηση για τα ελληνικά χρεόγραφα θα απεικονίζει όχι μόνο την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας, αλλά και το γεγονός ότι, πλέον, δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός ομολόγων τα οποία προσφέρουν ικανοποιητικές αποδόσεις.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ