Φωτό: ΑΠΕ

Συζητήσεις με τράπεζες του Σίτι για να έλθουν στην Αθήνα

Η κυβέρνηση αξιοποιεί τα νέα δεδομένα που δημιουργεί το Brexit για να προσελκύσει στην Ελλάδα μεγάλους τραπεζικούς ομίλους. Τι δήλωσε ο Αλ. Πατέλης στην τηλεόραση του Bloomberg.

Σε προχωρημένες συζητήσεις με τρεις τράπεζες που έχουν έδρα το Σίτυ του Λονδίνου και θέλουν να αποχωρήσουν από τη Βρετανία μετά το Brexit βρίσκεται η Ελλάδα, όπως αποκάλυψε ο Αλ. Πατέλης, οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg. 

«Θέλουμε να προσελκύσουμε περισσότερες επενδύσεις. Αυτή είναι η πλατφόρμα με την οποία εξελέγη τούτη  η κυβέρνηση. Σήμερα είμαστε σε επαφές και με άλλους παίχτες δεν μπορώ να σας πως ακόμη με ποιους αλλά αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι υπάρχει  άλλη  μια ευκαιρία με το Brexit. Είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με τρεις τράπεζες από το City οι οποίες αναζητούν τρόπους διαφοροποίησης των εργασιών τους , λόγω Brexit και έξω από το Λονδίνο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πατέλης. 

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα σχέδια της κυβέρνησης να προσφέρει φορολογικά κίνητρα για όσους ξένους πολίτες επιθυμούν να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι της Ελλάδας, με το βασικότερο εξ αυτών να είναι η μείωση κατά 50% του φόρου εισοδήματος για μία επταετία. 

Σε ό,τι αφορά την επένδυση της Microsoft, ο κ. Πατέλης σημείωσε το γεγονός ότι η Moody’s την επικαλέστηκε στην πρόσφατη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, και τόνισε ότι η χώρα μας θέλει να προσελκύσει και άλλες επενδύσεις.
 

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Μίχαλος: Να αξιοποιηθούν άμεσα και έξυπνα οι προτάσεις Πισσαρίδη

Nα διαμορφωθεί ένα όσο το δυνατόν πιο ευρύ και ισχυρό πλαίσιο συναίνεσης για την εφαρμογή των προτάσεων της επιτροπής Πισσαρίδη ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκρίθηκε η μελέτη για το Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου στο Ελληνικό

Θα έχει έκταση η οποία θα φθάσει στα 75.000 τμ, ενώ εντός των ορίων του βρίσκονται τα 3 υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού, τα οποία έχουν κηρυχτεί Νεότερα Μνημεία.