ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία στις 7 Δεκεμβρίου ζητούν οι εκδότες

Όπως αναφέρουν σε επιστολή τους προς τους κ. Γεωργιάδη, Χαρδαλιά και Πέτσα «το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων δεν θα αποτελέσει κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, αντιθέτως θα ωφελήσει την ψυχική υγεία».

Με νέα επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιο Πέτσα και στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, η Σύμπραξη των Εκδοτών ζητεί να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία μαζί με τα εποχικά καταστήματα χριστουγεννιάτικων ειδών, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου. Όπως σημειώνεται στην επιστολή, «αυτό ακριβώς συμβαίνει σε 37 τουλάχιστον ευρωπαϊκές και μη χώρες, όπου τα βιβλιοπωλεία κατατάσσονται στα καταστήματα ζωτικής ανάγκης».

Αναφέρουν ότι τα οφέλη από το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων είναι πολλαπλά και εξηγούν: «στήριξη όσων από τους συμπολίτες μας δεν έχουν εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες για να αποκτήσουν πρόσβαση στο βιβλίο, αποφυγή των ολιγοπωλιακών καταστάσεων που έχουν κάνει την εμφάνισή τους με την παραγγελία βιβλίων μόνο μέσω των μεγάλων ιστοσελίδων, αποφόρτιση των εταιρειών ταχυμεταφορών».

Παράλληλα επισημαίνουν ότι «η πλειοψηφία των περιφερειακών βιβλιοπωλείων, εκτός βιβλίου, πωλούν και εποχιακά χριστουγεννιάτικα είδη, επομένως τίθεται και θέμα "αθέμιτου ανταγωνισμού" βάσει του οποίου απαγορεύτηκαν οι πωλήσεις αυτών των ειδών στα σούπερ μάρκετ» και καταλήγουν: «Το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων δεν θα αποτελέσει κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, αντιθέτως θα ωφελήσει την ψυχική υγεία των πολιτών της χώρας. Οι εκδότες ελπίζουμε ότι θα εισακουστούμε και μαζί με εμάς όλοι όσοι επιθυμούν την ανεκτίμητη συντροφιά του βιβλίου στο επίπονο διάστημα που διανύουμε».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Ανάπτυξης κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε διαβούλευση το νέο πολυνομοσχέδιο για επενδύσεις και ανάπτυξη

Το υπουργείο Ανάπτυξης έθεσε σε δημόσια διαβούλευση νέο σχέδιο νόμου για την απλούστευση δραστηριοτήτων και εποπτείας, με στόχο τη βελτίωση της αγοράς και την προστασία γεωγραφικών ενδείξεων. Διαβούλευση έως 13 Μαρτίου 2026.
πράσινη ανάπτυξη οικονομία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

400 εκατ. ευρώ για ενίσχυση της πράσινης βιομηχανίας από Θ. Θεοδωρικάκο-Στ. Παπασταύρου

Η ΕΕ ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα ενισχύσεων 400 εκατ. ευρώ για στρατηγικές επενδύσεις σε καθαρές τεχνολογίες, δίνοντας ώθηση σε τομείς κρίσιμων πρώτων υλών και μεταλλευτικής που συμβάλλουν στην πράσινη μετάβαση.
Υπουργείο Ανάπτυξης κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόσκληση για νομικές υπηρεσίες στη γ.γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων από το Υπ. Ανάπτυξης

Το Υπουργείο Ανάπτυξης αναζητά ανάδοχο για την παροχή εξειδικευμένων νομικών υπηρεσιών, με στόχο τη βελτίωση και επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου προσέλκυσης άμεσων ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.
Τάκης Θεοδωρικάκος βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Στόχος μια πιο παραγωγική Ελλάδα με βιομηχανία και εξωστρέφεια

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε στη Βέροια ότι ενισχύεται η βιομηχανία, οι εξαγωγές και η καινοτομία για μια πιο ανταγωνιστική οικονομία, με στόχο καλύτερους μισθούς και λιγότερες ανισότητες σε όλη τη χώρα.
Τάκης Θεοδωρικάκος βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομάδα εργασίας του Υπ. Ανάπτυξης για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο ΕΕ

Το υπουργείο Ανάπτυξης συγκρότησε Ομάδα Εργασίας για προτάσεις σχετικά με το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο ΕΕ 2028-2034, στοχεύοντας σε ανταγωνιστικότητα, πράσινη μετάβαση και ευελιξία στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.