ΓΔ: 879.21 0.33% Τζίρος: 39.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:11:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
katastimata, emporio
Φώτο: Menelaos Michalatos / SOOC

Σε ισχύ τα μέτρα στήριξης και για τις επιχειρήσεις με click away

Αυτά περιλαμβάνουν την αναστολή των συμβάσεων εργασίας και συμμετοχή στο πρόγραμμα Συν - Εργασία, τη μείωση ενοικίου κατά 40%, την αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων κ.α..

Διευκρινίσεις σχετικά με τα μέτρα προστασίας και ενίσχυσης των επιχειρήσεων έδωσαν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, διευκρινίζοντας πως, όπως έχουν ανακοινωθεί για τον μήνα Δεκέμβριο, παραμένουν σε ισχύ και για τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου οι οποίες θα λειτουργήσουν με το σύστημα click away.

Ειδικότερα, όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου δικαιούνται για ολόκληρο τον μήνα Δεκέμβριο:

- Να θέσουν όσους από τους εργαζόμενούς τους επιθυμούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας, ανάλογα με τις λειτουργικές
ανάγκες τους. Επίσης, έχουν το δικαίωμα να ανακαλέσουν εργαζόμενους από το καθεστώς αναστολής - ενέργεια επιτρεπόμενη από το σύστημα Εργάνη, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιτρεπόμενες δραστηριότητες.
- Μείωση ενοικίου 40%.
- Αναστολή ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.
- Δικαίωμα συμμετοχής στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, που θα καταβληθεί τον Ιανουάριο, εφόσον πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια πτώσης τζίρου.
- Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα Συν - Εργασία, εφόσον πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια πτώσης τζίρου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

forologia-foroi-logistes-forologikos elegxos-efories
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρατείνεται ως τις 27 Αυγούστου η έκπτωση 3% στον φόρο εισοδήματος

Τροπολογία φέρνει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών για την έκπτωση του 3% σε όσους εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος. Δεν θα δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων.
euro, metrita, cash, money
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται απόφαση για επιδότηση δαπανών, ωφελούνται 31.000 επιχειρήσεις

Δημοσιεύεται αύριο η υπουργική απόφαση που θα ενεργοποιήσει την παροχή της επιδότησης για εξόφληση φόρων και εισφορών. Περισσότερο κερδισμένες οι επιχειρήσεις τουρισμού, εστίασης λιανεμπορίου.