ΓΔ: 897.55 0.66% Τζίρος: 86.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ελληνικά Ομόλογα

Handelsblatt: Ελκυστικά τα ελληνικά ομόλογα για τους επενδυτές

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt το ελληνικό χρηματιστήριο μέσα στα επόμενα δυο χρόνια θα μπορούσε να φθάσει και πάλι στην Α' Εθνική.

«Διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για ελληνικά ομόλογα οι επενδυτές», με αυτόν τον τίτλο η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt παρουσιάζει ένα εκτενές ρεπορτάζ για την εντυπωσιακή μείωση του κόστους δανεισμού για το ελληνικό δημόσιο και τις επιχειρήσεις και το σχέδιο μείωσης των «κόκκινων» δανείων κατά περίπου 55 δισ. Ευρώ.

Στο ρεπορτάζ παρουσιάζεται η πορεία των ελληνικών ομολόγων από την εποχή που αποκαλούνται «ouzo bonds» στις αρχές του 2012 με απόδοση κοντά στο 40% μέχρι και τους χειρισμούς του Γιάνη Βαρουφάκη - τον οποίο χαρακτηρίζει ως εκκεντρικό - που οδήγησαν τη χώρα ξανά στο χείλος της χρεοκοπίας. «Σήμερα οι επενδυτές ποντάρουν στην αλλαγή πολιτικής», τονίζει η Handelsblatt, και υπογραμμίζει την πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να φέρει ξανά τη χώρα στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης μέσω νέων μέτρων όπως οι μειώσεις φόρων, ιδιωτικοποιήσεις και φιλικές προς την επιχειρηματικότητα πολιτικές. «O Πρωθυπουργός Μητσοτάκης έχει το φιλόδοξο στόχο να οδηγήσει την Ελλάδα μέχρι το 2021 στην κατηγορία των αξιόπιστων οφειλετών. Κλειδί για μια μεγαλύτερη φερεγγυότητα είναι κυρίως η σταθεροποίηση των κλονισμένων τραπεζών». 

Εκτενής αναφορά γίνεται ακόμα και στο σχέδιο «Ηρακλής» τονίζοντας ότι έως το τέλος του 2021, τα κόκκινα δάνεια των ελληνικών τραπεζών θα μειωθούν κατά δύο τρίτα, από σχεδόν 79 δις σε 26.5 δισ. ευρώ. Τέλος, σύμφωνα με την εφημερίδα «οικονομικοί αναλυτές στην Αθήνα αναμένουν ότι το ελληνικό χρηματιστήριο μέσα στα επόμενα δυο χρόνια θα μπορούσε να φθάσει και πάλι στην Α' Εθνική».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ