ΓΔ: 907.08 0.85% Τζίρος: 81.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Σταύρος Καφούνης πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

Φθάνει το... τέλος εποχής για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Δεν πρόσφεραν τίποτα σε εμπόρους και καταναλωτές οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, τονίζει στο Business Daily ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

Την πεποίθησή του ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του φετινού Νοεμβρίου θα είναι οι τελευταίες εκφράζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

Μιλώντας στο Business Daily, κ. Καφούνης χαρακτήρισε τις ενδιάμεσες εκπτώσεις ως στρέβλωση που οδηγεί στην καθίζηση της αγοραστικής κίνησης τις εβδομάδες που προηγούνται, χωρίς ουσιαστικά να προσφέρει κάτι αξιόλογο ούτε στους καταναλωτές ούτε και στους εμπόρους.

«Η αγορά δεν χρειάζεται δεκαπενθήμερα προσφορών στην καρδιά της σεζόν, διάστημα κατά το οποίο ούτως ή άλλως οι έμποροι δεν δύνανται να κάνουν μεγάλες προσφορές στο εμπόρευμα που έχουν μόλις παραλάβει», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΣΑ. Ως συνέπεια, και οι καταναλωτές από την πλευρά τους δικαιολογημένα παραπονούνται ότι οι προσφορές είναι αρκετά περιορισμένες.

Ο κ. Καφούνης σημειώνει ότι το αίτημα για την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων έχει τεθεί εδώ και μία διετία στο αρμόδιο υπουργείο και υπογραμμίζει ότι, δεδομένου ότι το σύνολο των φορέων της αγοράς συμφωνεί, οι συνθήκες είναι ώριμες για την επαναφορά στο προηγούμενο μοντέλο, δηλαδή δύο εκπτωτικές περίοδοι στα μέσα Ιανουαρίου και στα μέσα Ιουλίου.

Περαιτέρω, ο ίδιος επισημαίνει ότι το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου ήταν απογοητευτικό για τους εμπόρους, τόσο λόγω της καλοκαιρίας όσο όμως και του περιορισμένου διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών.

Σημειώνεται ότι οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπώσεις θα διεξαχθούν από την 1η έως και την 15η Νοεμβρίου 2019, διάστημα κατά το οποίο παρέχεται από το νόμο η δυνατότητα της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, με προτεινόμενο ωράριο από 11:00 έως τις 18:00. Περαιτέρω, η προωθητική ενέργεια της Black Friday θα διεξαχθεί στις 29 Νοεμβρίου, ενώ θα ακολοθήσει η Cyber Monday στις 2 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βύθιση» στο εμπόριο προκαλεί η πανδημία, πτώση 50% στον τζίρο του λιανεμπορίου

Απογοητευτική η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα κατά τη φετινή εκπτωτική περίοδο. Κάμψη τζίρου 50%, στο -75% η πτώση πωλήσεων την παραδοσιακή αγορά της Πλάκας και του Μοναστηρακίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επτά στους δέκα εμπόρους με μειωμένο ή στάσιμο τζίρο στις εκπτώσεις

«Γονάτισαν» τις πωλήσεις της επίσημης εκπτωτικής περιόδου Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου οι συνεχείς εκπτωτικές δράσεις του τελευταίου διμήνου του 2019, σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας
greece-athens-shops
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Να σταματήσει η εβδομαδιαία «αιμορραγία» των 500 εκατ. ζητά ο Κορκίδης

Ορθή και έγκαιρη χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ την απόφαση για την παράταση των εκπτώσεων έως το τέλος Μαρτίου, ώστε να προλάβουν οι επιχειρήσεις να ρευστοποιήσουν τα εμπορεύματα στα ράφια τους.